« Alla Evenemang

Seminarium: Jämställdhetsintegrering och sociala konsekvensanalyser i transportplanering

8/12 13:0015:00

Region Dalarna inom ramen för jämställd regional tillväxt bjuder in till seminarium.

Tema: Jämställdhetsintegrering och sociala konsekvensanalyser i transportplanering
Föreläsare: Lena Levin, forskare vid VTI (Statens väg- och transportforskningsinstitut)
Tid:  Fredag 8 december 13 – 15
Plats: Siljan, Region Dalarna Myntgatan 2 Falun

Om seminariet:
2013-2015 genomfördes forskningsprojektet ”Implementering av metod för jämställdhetskonsekvensbedömning (JKB) i svensk transportinfrastrukturplanering” med projektledare Lena Levin, forskare på VTI, m fl. Projektet har ingått i Vinnova:s  program för behovsmotiverad forskning om jämställdhet. Region Dalarna och Västra Götaland deltog som två pilotfall (länsplaneupprättare) i projektet. Tanken är att resultatet ska ligga till grund för vidareutveckling av arbetssätt för jämställdhetsintegrering i landets regioner. Det har även tagits fram en handbok ”Jämställdhetskonsekvensbedömning av transportplaner.

Ingen anmälan behövs.
Varmt välkommen!