« Alla Evenemang

Seminarium: ”Med kulturen som redskap för ungas delaktighet och inflytande”, och ”Öka innanförskapet”

20/10 09:0011:30

Region Dalarna inom ramen för Jämställd regional tillväxt, bjuder in till seminarium med två olika ämnen:

Tema:  ”Med kulturen som redskap för ungas delaktighet och inflytande” (KISAM),  samt Projektet ”Öka innanförskapet”  (Friskis & Svettis)

Föreläsare:  Sira Jokinen och Eva Fornåå KISAM, samt Fredrik Rönning, Kommunalråd Smedjebacken
Therese Holst, Verksamhetschef Friskis & Svettis Falun.

Tid:  Fredag 20 oktober
KISAM 9.15-10.15
Friskis & Svettis Falun 10.20-11.20.

Plats: Falurummet, Region Dalarna Myntgatan 2 Falun

KISAM: Är en ideell förening som arbetar för hållbar samhällsutveckling och sektorsövergripande tvärsektoriellt samarbete genom konst och kultur. Exempel på frågor man arbetar med: Demokrati/yttrandefrihet – medborgarnas möjligheter till eget skapande och att möta samtida konst även i en mindre kommun. Tillgång till konst och kultur främjar också landsortens attraktionskraft och bidrar till inflyttning: http://www.kisam.se/

Projektet Öka innanförskapet: Friskis och Svettis Falun har under våren jobbat med projektet ”öka innanförskapet” i samarbete med socialförvaltningen i Falu kommun. Syftet har varit att inkludera målgrupper som riskerar att hamna i utanförskap som t ex personer som har svårt att röra sig, och under hösten vill man även försöka nå personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Ingen anmälan behövs.

Varmt välkomna!