Framtid Dalarna in other languages

Dalarna – ett län med många olika typer av jobb.

Dalarna är ett väldigt stort län, både till ytan men även till antalet kommuner. Det innebär också att det finns olika slags jobb beroende på vart i länet man är, och vilken bransch man pratar om.  Man kan säga att Dalarnas arbetsmarknad är uppdelad i fyra olika regioner där olika brancher dominerar. I Falun-Borlängeområdet finns många arbetsgivare  industri, handel och IT. I nordvästra delen av länet finns många arbetsgivare  turismen, exempelvis i Sälenområdet. Där finns också flera stora träindustrier. Ludvika och Smedjebacken behöver många ingenjörer, men också folk som vill jobba inom gruvnäringen. I södra delen av länet, kring Avesta och Hedemora, finns mycket handel och gruvindustri.

I menyn till vänster kan du välja den bransch du vill veta mer om. Under varje bransch finns information om vilka yrken som ger goda jobbmöjligheter i Dalarna. Vi berättar även vilka utbildningar du kan läsa för att få de kunskaper som krävs för olika yrken. Många av dessa utbildningar finns faktiskt i Dalarna. Både gymnasieutbildningar, men även utbildning på högre nivå som högskola och yrkeshögskola.

• Tips från arbetsgivarna