Framtid Dalarna in other languages

Vi har pratat med: Håkan Gustavsson – VD för Creator

På vilka tjänster har ni behov av nyutbildade?
Vi har behov av att anställa fem, sex personer under nästa år. Eftersom vi är ett högteknologiskt företag så behöver vi ingenjörer inom teknik och mekanik. Vi söker både nyutbildade och personer med längre yrkeslivserfarenhet. Jag tror på mixen av nya, entusiastiska personer och äldre erfarnare medarbetare.

Om jag är intresserad av att börja jobba hos er, hur ska jag gå till väga för att få in en fot på företaget?
Man ska ta personlig kontakt med oss om man vill arbeta här. Även om vi inte har någon annons ute för tillfället så är det ändå alltid bra för oss att ha en lista med personer välja bland när behovet uppstår. Man minns också ett personligt möte mer än en pappersansökan.

Vilka egenskaper värdesätter ni mest hos unga människor som söker jobb hos er?
Vi uppmärksammar framförallt social kompetens. När man är grön och nyutbildad så är den sociala kompetensen mycket avgörande. Vi arbetar i team och då är det viktigt att man fungerar som lagspelare. Man ska vara ödmjuk och nyfiken, samt har en stark vilja att lära sig nya saker.

Vilka erfarenheter (tidigare arbeten/ideella engagemang) tycker ni är extra meriterande hos unga sökande?
Eftersom vi arbetar med en kombination av teoretiskt och praktiskt arbete så är det bra om man tycker om att se hur saker fungerar utanför datorskärmen så att säga. Har man tidigare varit intresserad av att meka med bilar eller pilla med kretskort i datorer så kan det vara meriterande. Det är också bra om man vet vad det innebär att jobba i en liten ort på landsbygden till skillnad från en storstad.

Vad kan jag göra för att sticka ut ur mängden på ett positivt sätt med min ansökan?
Vill du sticka ut så ska du lyfta fram dina unika sidor i ett personligt brev. Men detta är en balansgång. Det gäller att vara modest samtidigt som man visar sina kreativa sidor. Det är det personliga brevet man går mest på. Ser det bra ut där så brukar vi plocka in personen till intervju.

Om jag blir kallad till intervju, vad ska jag tänka på och hur ska jag förbereda mig?
I en intervjusituation ska du vara dig själv och inte förställa dig. Om du är nervös så ska du berätta det. Även jag som intervjuar dig kan faktiskt vara nervös – om du är just den nyckelperson vi behöver så är det ju oerhört viktigt att även jag gör ett gott intryck. Jag träffar runt 50 personer årligen på intervjuer och då lär man sig att läsa människor. Man märker om de är ärliga eller om de överdriver sin kompetens. Nervositeten är ett mindre bekymmer.

Har du några andra tips till mig som är intresserad av att jobba hos er?
Det är ofta en slump när rätt person dyker upp. Det handlar mycket om det spontana mötet. Helt plötsligt står den rätta framför oss. Därför ska man som jobbsökande vara så aktiv som möjligt. Slå en signal och presentera dig även om vi inte har någon annons ute. Eller kom hit till Vikmanshyttan och hälsa på. Vem vet, kanske har vi ett projekt som skulle passa just dig, just nu…

    • Tips från arbetsgivarna