Framtid Dalarna in other languages

Vi har pratat med: Mark Baljeu- VD för Grönklittsgruppen

På vilka tjänster har ni behov av nyutbildade?
Den som inte har erfarenhet börjar oftast med arbetsuppgifter inom städ, lift, reception, samt entré- och butikspersonal på säsong. Vi har många jobb som inte kräver vare sig högskoleutbildning eller erfarenhet. Då är det viktigare att personen är van att hugga i, ta egna initiativ och har en bra servicekänsla.

Om jag är intresserad av att börja jobba hos er, hur ska jag gå till väga för att få in en fot på företaget?
Ta muntlig och skriftlig kontakt med ledningen för den anläggning du vill jobba inom. Vi får många spontanansökningar, så det är viktigt att du följer upp ett mejl eller brev genom att ringa så att du inte försvinner i mängden.

Vilka egenskaper värdesätter ni mest hos unga människor som söker jobb hos er?
Det beror på om du vill jobba mot gästen eller bakom kulisserna, så att säga. Vi är ju ett företag som lever på att leverera god service och trevliga vistelser. Det är oerhört viktigt att alla medarbetare tänker på det, att mycket av vår affär ligger i hur vi bemöter och behandlar gästerna. Om du vill jobba med gästerna, i reception, skiduthyrning eller liknande, då har vi helt andra krav än om du vill jobba med snöproduktion eller städning. Allmänt kan jag säga att vi värdesätter personer som kan ta eget ansvar och är trevlig och glad.

Vilka erfarenheter (tidigare arbeten/ideella engagemang) tycker ni är extra meriterande hos unga sökande?
Vi har så många olika arbetsuppgifter inom Grönklittsgruppen så det är svårt att säga något generellt. Men om jag tar receptionist som exempel, så är vi måna om att du ska kunna språk, att du har arbetat med gästrelationer tidigare och kanske har hanterat ett bokningssystem. Utöver jobbet är det förstås alltid meriterande om du har haft extrajobb eller annat som visar på engagemang och driv.

Vad kan jag göra för att sticka ut ur mängden på ett positivt sätt med min ansökan?
Lägg ner stor energi på att få till ett snyggt, prydligt och lättläst ansökningsbrev. Följ alltid upp din ansökan genom att ringa, en eller flera gånger, tills du har fått tag i rätt person. Se till att få träffa chefen för den anläggning som du vill jobba på.

Om jag blir kallad till intervju, vad ska jag tänka på och hur ska jag förbereda mig?
Fundera innan på hur du ska presentera dig själv. Öva på någon person tills du känner dig trygg. Under intervjun ska du se till att vara påläst om företaget, frågvis och aktiv.

Har du några andra tips till mig som är intresserad av att jobba hos er?
Börja med att söka ett säsongsjobb hos oss. Då har du kommit in i företaget och har chansen att visa vad du går för. Se till att jobba hårt och bygg förtroende hos dina chefer. Vi är ett företag som gärna fostrar talanger och låter duktigt folk arbeta sig uppåt. Det är kanske mer en slump än en strategi, men flera av våra chefer har börjat som säsongsjobbare här!

    • Tips från arbetsgivarna