Framtid Dalarna in other languages

Vi har pratat med: Camilla Carlgren Berg – VD för Paloma

På vilka tjänster har ni behov av nyutbildade?
Inom systemutveckling och försäljning ser jag ett behov framöver. Erfarenhet av liknande jobb är inte avgörande, utan snarare vad du är för person och vad du kan tillföra. Kunskap är viktigare än formell utbildning.

Om jag är intresserad av att börja jobba hos er, hur ska jag gå till väga för att få in en fot på företaget?
Hör av dig. Kom gärna hit och berätta om dig själv. Det är inte säkert att det finns något jobb just då, men en personlig kontakt är alltid bättre än ett mejl.

Vilka egenskaper värdesätter ni mest hos unga människor som söker jobb hos er?
Vi vill ha medarbetare som delar vårt driv och som funkar i gruppen. Vi stirrar oss inte blinda på ett cv, utan låter snarare magkänslan styra.

Vilka erfarenheter (tidigare arbeten/ideella engagemang) tycker ni är extra meriterande hos unga sökande?
Det är en klar fördel om du har jobbat under studietiden, varit engagerad i föreningslivet eller haft volontäruppdrag. Sånt säger mycket om en människa.

Vad kan jag göra för att sticka ut ur mängden på ett positivt sätt med min ansökan?
Först och främst ska min kravspec uppfyllas. Hur den ser ut beror förstås på vilken tjänst som ska tillsättas. Ser jag ett engagemang, något som ger mig en positiv känsla, då kan det vara avgörande. Våga vara personlig men gå inte till överdrift.

Om jag blir kallad till intervju, vad ska jag tänka på och hur ska jag förbereda mig?
Kom i tid. Hälsa med ett fast handslag, ögonkontakt och en korrekt presentation. Ett proffsigt, trevligt bemötande helt enkelt. Som visar att det finns en ömsesidig vilja att göra det här bra. Sedan är det bra om du har klart för dig varför du vill ha jobbet, vad du vill göra av jobbet och vad som är viktigt för dig i yrkeslivet. Det lönar sig att vara genomtänkt.

Har du några andra tips till mig som är intresserad av att jobba hos er?
Det går bra att höra av sig, träffa oss på jobbsökardagar och liknande, eller skicka en förfrågan om examensjobb. Vi tar oss alltid tid att prata en stund.

    • Tips från arbetsgivarna