Framtid Dalarna in other languages

Vi har pratat med: Camilla Sundqvist- Personalansvarig, Skistar Sälen

På vilka tjänster har ni behov av nyutbildade?
Eftersom vi är ett stort vinterturismföretag har vi ett mycket stort rekryteringsbehov av säsongspersonal varje år. Det kan gälla skidskolepersonal, servicepersonal, liftpersonal och all annan typ av personal som behövs i en fjällanläggning. Tack vare ett noga genomtänkt rekryteringsprogram så lyckas vi alltid tillsätta de tjänster som behövs under året. Rekryteringen sker redan tredje veckan i september. Vad gäller den fasta personalen på Skistar Sälen så ser vi inte något större rekryteringsbehov i nuläget, men det är viktigt med en jämn tillförsel av kompetent personal. Den årsanställda personalstyrkan uppgår till cirka 170 personer och består av bland annat stugvärdar, ekonomifunktioner och bokningssupport.

Om jag är intresserad av att börja jobba hos er, hur ska jag gå till väga för att få in en fot på företaget?
Vill man söka jobb som säsongsanställd hos oss så ska man vara ute i god tid, före första september. Ansökningarna gör man på vår hemsida under augusti månad. Här finns även möjlighet att göra ett videoklipp där man kan berätta om varför man är intresserad av jobbet. Intervjuerna görs sedan på plats i Sälen. Vi anställer cirka 250 nya säsongsarbetare varje år och att skapa en bra gruppdynamik tycker vi är viktigt.

Vilka egenskaper värdesätter ni mest hos unga människor som söker jobb hos er?
Vi söker medarbetare som tycker om att träffa och arbeta med människor.

Vilka erfarenheter (tidigare arbeten/ideella engagemang) tycker ni är extra meriterande hos unga sökande?
Det är ett stort plus om man har erfarenhet av att arbeta med människor. Det kan handla om att man har suttit i butikskassa, att ha jobbat på dagis eller ett arbete som innebär bemötande av olika slag.

Vad kan jag göra för att sticka ut ur mängden på ett positivt sätt med min ansökan?
Man ska först och främst vara sig själv och våga lyfta fram sina goda egenskaper på ett ärligt sätt. Man ska inte försöka förstora upp sig själv genom att skriva saker som man inte är.

Om jag blir kallad till intervju, vad ska jag tänka på och hur ska jag förbereda mig?
Om du blir kallad till intervju så ska du vara avslappnad och visa att du tror på dig själv. Berätta gärna hur du vill utvecklas som person och vem du är för att ge en tydlig bild av dig själv. Om du visar ambitioner på att utvecklas i företaget så är det bara ett plus.

Har du några andra tips till mig som är intresserad av att jobba hos er?
Tipset är att läsa på ordentligt. Ta reda på vad vi är för typ av resmål och företag. Känn efter om du verkligen skulle trivas här och berätta det sedan för oss. Vi har goda karriärmöjligheter inom Skistar på våra fem fantastiska destinationer.

    • Tips från arbetsgivarna