Abbe Ronsten

Abbe Ronsten (S) har gjort sin första vecka som ordförande för Region Dalarna.
– En hektisk vecka, jag har knappt hunnit installera mig på kontoret. Men bilden av Region Dalarnas betydelse har stärkts, det görs väldigt mycket bra jobb i organisationen, säger han.

Abbe Ronsten säger att den första veckan inte ändrat hans prioriteringar för den närmaste tiden.
– Internt har vi ett antal viktiga rekryteringar att göra. I övrigt är det mycket fokus på infrastruktur och kollektivtrafik just nu. När det gäller infrastruktur så pågår arbete med både den nationella transportplanen och länstransportplanen och inom kollektivtrafiken är det stort fokus på den nya finansieringsmodellen med skatteväxling, säger han.

Han nämner också regionbildningsdiskussionen i sammanhanget.
– Den har blivit mer påtaglig för mig den här veckan.

Vad i övrigt står på agendan den närmaste tiden?
– Jag vill hinna träffa mer personal i huset, jag ska delta på några arbetsplatsträffar kommande vecka. Jag tycker det är viktigt att få prata med så många som möjligt. Externt handlar det om att börja etablera olika kontakter. Länsstyrelsen har jag redan hunnit skapa bra kontakt med men de finns flera viktiga aktörer för den regionala utvecklingen, till exempel högskolan.

På onsdag ska du för första gången leda ett direktionsmöte. Är du nervös?
– Nervös är inte rätt ord, jag känner mer en spänd förväntan. Och jag har en stor portion ödmjukhet inför att jag har mycket att lära mig om allt som händer i huset, inte bara det som diskuteras i direktionen.

liemannen