Region Dalarnas nya chef heter Elsmari Julin. Julin utsågs av Region Dalarnas arbetsutskott 26 juni.
– När jag såg annonsen var det ingen tvekan, det här jobbet ville jag ha, säger hon.

Elsmari Julin är 58 år, bor i Falun och är för närvarande chef för kultur- och fritidsförvaltningen i Norrköpings kommun. Hon har tidigare varit förvaltningschef för i dåvarande landstinget i Gävleborg och före det var hon chef för numera avvecklade Naturresurscentrum i Dalarna.

Men nu vänder hon hem till Dalarna för att leda Region Dalarna.
– Det känns jätteroligt att få jobba med utvecklingsfrågor i Dalarna, det ligger mig varmt om hjärtat, säger hon.

Ordföranden Abbe Ronsten är nöjd med rekryteringen. Cirka 30 personer visade intresse för tjänsten.
– Hon har stor erfarenhet från olika typer av verksamheter. Hon har också jobbat i politiskt styrda organisationer, både kommunalt och inom landstinget, säger han.

Elsmari Julins tillträdesdag är inte bestämd men det blir senast 1 oktober 2017.

liemannen