Region Dalarna i egenskap av regional kollektivtrafikmyndighet ansvarar för tillståndsgivningen av färdtjänst och riksfärdtjänst. Arbetet består av myndighetsutövning i form av utredning och prövning av tillstånd för färdtjänst och riksfärdtjänst enligt gällande lagstiftning.

Färdtjänstenheten består av sex handläggare och en administratör och vi söker nu en medarbetare som vill vara med och utveckla vår verksamhet samt komplettera vårt arbetsteam.

Dina arbetsuppgifter är att utifrån gällande lagstiftning, utreda, bedöma och besluta om vilka som är berättigade till färdtjänst och riksfärdtjänst. Du hanterar överklagningar samt kommuniceringen med de olika rättsinstanserna. Vidare deltar du i enhetens telefonmottagning. Det finns stora möjligheter att påverka och driva enhetens utvecklingsarbete.

Tjänsten är tills vidare med tillträde efter överenskommelse.

Dina kvalifikationer

Du är examinerad socionom, samhällsvetare eller innehar annan universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av någon form av myndighetsutövning inom exempelvis social- eller omsorgsförvaltning samt erfarenhet av att bemöta människor i olika situationer. Körkort är ett plus, men inget krav.

Dina personliga egenskaper kännetecknas av att du är strukturerad och serviceinriktad och har förmåga att skapa förtroende. Stor vikt kommer också att läggas på din kommunikativa förmåga och att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vidare har du god samarbetsförmåga och vill bidra till en positiv teamanda i arbetslaget och på arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och en CV med aktuella referenser. Skicka ansökan till Region Dalarna, Myntgatan 2, 791 51 Falun eller via e-post senast den 21 juni 2017. Märk ansökan med ärendenummer: RD 2017/128.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta:

Amelie Sahlin, 023-77 70 08

För facklig information, kontakta:

Kent Söderlund (Jusek), 023-77 70 65

Håkan Jansson (Vision), 023-77 70 13
Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

liemannen