Förstudie och implementeringsprojekt - ESF 2014

Strukturfondspartnerskapet prioriterade, den 6 december, de projekt som Region Dalarna har ansökt om att genomföra under 2014.

Nu ska kunskap valideras rätt

Region Dalarna och Dalawux startar ett projekt för att validera kunskaper som skaffats utanför det traditionella utbildningssystemet. – Ett av syftena med projektet är att snabbare få fler i arbete , säger Conny Danielsson, kompetensstrateg vid Region Dalarna.

Klubbat av direktionen

Region Dalarnas direktion höll sammanträde 4 december 2013.

Youth VIP-styrgrupp träffades i Dalarna

Youth V.I.P.-projektet har fokus på ungas delaktighet i det regionala arbetet. Nu har projektets styrgrupp haft möte i Dalarna. Youth V.I.P. står för “Youth Voices for Influence and Participation” och är ett treårigt projekt som får stöd av SIDA. Region Dalarna är ena parten och vänregionen Hubei i Kina är den andra.

Så kan IT användas i demokratins tjänst

Torsdagen den 28 november ordnade Region Dalarnas demokratiråd en konferens om IT i demokratins tjänst. Konferensen hölls i Rättvik. Deltagare var representanter från kommuner och organisationer i Dalarna.

Klubbat av AU

Region Dalarnas arbetsutskott höll sammanträde 20131127.

Bra möte med infrastrukturministern

I onsdags uppvaktade Region Dalarna infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd för att i första hand diskutera Dalabanans framtid. – Ett bra möte, jag fick en positiv känsla, säger Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson.

En kampanj för ökat kollektivt resande

Det kommunala nätverket ”Hållbara transporter” enades i våras om att kraftsamla kring ett ökat kollektivtrafikresande. Nu startas kampanjen "Grönare vägval" av Region Dalarna, Dalatrafik, Tåg i Bergslagen och länets kommuner. I kampanjen ingår en tävling och ett fint pris.

Dalarnas folkmängd ökar

277 142 personer bodde i Dalarna 30 september 2013, det är en ökning med 587 personer sedan årsskiftet.

Region Dalarna stödjer Peace and Love med 100 000 kronor

Region Dalarna har beslutat att stödja stiftelsen Peace and Love Foundation med 100 000 kronor för projektet "Förstudie konvent".

Stort intresse för jobb i Dalarna

Över 300 personer visade intresse för jobb i Dalarna och därmed en framtida flytt till länet. Det visar sammanställningen som gjorts efter året Träffa Dalarna (som arrangerades 6-8 september). – Det är tre gånger så många jämfört med 2011 när Träffa Dalarna genomfördes för första gången, säger projektledaren Ulf Backeus.

Film från seminariet om handelsutveckling

1 oktober arrangerade Region Dalarna och Högskolan Dalarna ett seminarium om handelsutvecklingen i Borlänge. Nu finns en film från seminariet.

Ny omgång av unik succéutbildning

I måndags startade andra omgången av utbildningen till sågverksoperatörer. Kursen drivs av vuxenutbildningen i Malung-Sälen tillsammans med Fiskarhedens sågverk och med Region Dalarna i en samordnande roll. – Alla tio som gick förra utbildningen fick jobb, säger Magnus Proos vid Fiskarhedens sågverk.

Klubbat av direktionen

Sammanfattningar från Region Dalarnas direktions sammanträde 23 oktober.

Grövelsjön fick pris

Igår kväll delades Stora Turismpriset ut i Stockholm. Årets vinnare blev Läckö slott. Från Dalarna var STF Grövelsjöns Fjällstation nominerat. Trots att de inte vann fick de ändå ett pris på 10 000 kr att använda för kunskapshöjande insatser.

Unik Ikea-etablering i Dalarna

Köpcentrum brukar ofta byggas i städernas utkanter, dock inte i Borlänge. Faktum är att Ikea och Kupolens placering är unik. – Det finns ingen liknande etablering i någon annan stad, sade forskaren Johan Håkansson vid ett seminarium om handelsutvecklingen i Borlänge.

Region Dalarna protesterar mot försämrade villkor för Dalabanan

I en skrivelse till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd protesterar Region Dalarnas arbetsutskott mot försämringarna på Dalabanan.

Affärsutveckling från Dalarna erövrar världen

Kurbits affärsutvecklingsprogram, specialdesignat för småskaliga företag inom turistnäringen, är utnämnt av EU-kommissionen som ett föregångsexempel. Kurbits är resultatet av ett samarbete mellan Region Dalarna, Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS), meNY, Högskolan Dalarna och affärsutvecklare med erfarenhet av turistnäringen.

Klubbat av arbetsutskottet

Region Dalarnas arbetsutskott höll sammanträde 9 oktober 2013.