Vi behöver stärka upp Energikontor Dalarna med dig som vill vara en medspelare och kan arbeta brett med energifrågor, både i kontakt med företag och tillsammans med kommunernas energi- och klimatrådgivare.

Tjänsten är på ett år, till att börja med. Du kommer att ingå i ett team med tre andra medarbetare som alla arbetar med energifrågor inom olika områden.

Vårt energikontor arbetar på uppdrag från Energimyndigheten som regionala utvecklingsledare för länets energi- och klimatrådgivare. Det innebär att vi ska coacha, samordna och stödja energi- och klimatrådgivarna i Dalarna och deras rådgivningsarbete och i de obligatoriska insatsprojekten. De regionala utvecklingsledarna är spindeln i nätet som ordnar och administrera utbildningar och nätverksträffar.

I den del som omfattar energieffektivisering mot företag behöver du ha goda grundläggande kunskaper inom energiområdet, och då specifikt energianvändning inom företag. Du behöver också vara en god pedagog.

Vi söker dig som har högskoleexamen inom energiområdet som ingenjör, naturvetare eller samhällsvetare. Du har några års arbetslivserfarenhet med inriktning mot energi, hållbar utveckling, miljö, miljöledning. Alternativt har du annan arbetslivserfarenhet eller utbildning som vi sammantaget bedömer likvärdigt.

För den här tjänsten behöver du vara strukturerad och ha god organisationsförmåga. I båda uppdragen är det viktigt att ha förmågan att skapa en god dialog både med de som vi arbetar gentemot, men också med dina medarbetare.

Som person är du van att leda dig själv och samarbeta med andra. Du är initiativrik och entusiastisk.

Du har:

• Relevant högskoleutbildning
  • Erfarenhet av att arbeta med energifrågor
  • Datorvana
  • Vana av att kommunicera och förklara komplexa sammanhang
  • Lätt att förmedla dig väl både muntligt och skriftligt
  • Erfarenhet från politisk styrd verksamhet
  • Erfarenhet av strategiskt och processinriktat arbete
  • Vana att prata med och inför större grupper

Ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och en CV med aktuella referenser. Skicka ansökan till Region Dalarna, Myntgatan 2, 791 51 Falun eller via e-post diariet@regiondalarna.se senast den 5 november. Märk ansökan med ärendenummer RD 2017/186.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Amelie Sahlin, 023-77 70 08
För facklig information, kontakta: Kent Söderlund, Jusek 023-77 70 65