Dalarna vill vara Sveriges bästa ungdomsregion. En del av det arbetet är Miljötinget som arrangeras av unga, för unga med unga. Vill du vara med och leda detta arbete?

Dalarna behöver ungas engagemang, drivkraft och kompetens för att möta framtida utmaningar och en av de viktiga utmaningarna i ett hållbart samhällsbyggande är miljö- och klimatfrågor. Miljötinget är ett återkommande evenemang och nordens största mötesplats för unga som vill diskutera, lära och arbeta för att lyfta miljöfrågorna i både Gävleborg och Dalarna. I Miljötinget varvas kunskap och kunskap med nöje och nätverkande.

Dina arbetsuppgifter

Miljötinget är i dag nordens största miljöevent för ungdomar i åldrarna 14-19 år och är ett samarrangemang mellan Region Gävleborg och Region Dalarna. Som projektledare för Miljötinget leder du arbetet med att arrangera de kommande årens Miljöting, allt från planering till genomförande.

Syftet är att ta vara på ungas kraft, öka intresset och ge verktygen för hur man bygger ett hållbart samhälle. Miljötinget arrangeras av unga för unga och med unga. Som stöd för ditt arbete har du ett programråd bestående av ett tiotal ungdomar som du har återkommande träffar med över året. Du rapporterar även till och får råd från det politiska rådet för hållbar utveckling på Region Dalarna.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• ett genuint miljöengagemang.
  • fullgjort gymnasieutbildning.
  • erfarenhet av att arbeta med ungdomar.
  • förmåga att uttrycka sig väl både muntligt och skriftligt.
  • vana att prata med och inför större grupper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av föreningsverksamhet och av arbete med ungdomsdemokratifrågor, exempelvis elevråd eller ungdomsråd, liksom erfarenhet av att prata inför och med politiska församlingar. Det är positiv om du har en tidigare relation till Miljötinget som deltagare, programråd, workshopledare eller liknande.

Du är van att leda dig själv och samarbeta med andra, initiativrik och entusiastisk.

Om tjänsten och ansökan

Anställningen är en tidsbegränsad tjänst med start i december 2017, förutsatt att erforderliga beslut fattas. Arbetsplatsens placering är Region Dalarnas, Myntgatan 2 i Falun.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev och en CV med aktuella referenser. Skicka ansökan till Region Dalarna, Myntgatan 2, 791 51 Falun eller via e-post diariet@regiondalarna.se senast den 10 november. Märk ansökan med ärendenummer RD 2017/187.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Amelie Sahlin, 023-77 70 08
För facklig information, kontakta: Kent Söderlund, Jusek 023-77 70 65 Håkan Jansson, Vision 023-77 70 13