Region Dalarnas webbplats använder cookies för att fungera bra.

Läs mer om användningen av cookies här.

Hjärtinfarktsvården i Falun bäst i landet

Pressmeddelande – 14 february 2019

Falu lasarett har tillsammans med Sollefteå lasarett den bästa hjärtinfarktsvården i Sverige. Det visar en sammanställning av kvalitetsindex från det nationella kvalitetsregistret Swedeheart, där båda lasaretten får 9 av 11 möjliga poäng.

- Det är roligt att vårt hårda arbete ger resultat och vi är naturligtvis stolta över vår fina placering, säger Kristina Hambraeus, verksamhetschef och överläkare Kardiologkliniken Falu lasarett.

På Falu lasarett arbetar man bland annat med en sjuksköterskebaserad uppföljning för patienter som fått en hjärtinfarkt, vilket innebär att patienten får träffa specialistutbildade sjuksköterskor redan under vårdtiden på sjukhus, och följs sedan av samma sköterska under uppföljningen.

- Med sjuksköterskebaserad uppföljning får vi en bättre kontinuitet och behandlingen för våra patienter blir enhetlig och strukturerad. Man får träffa erfarna och specialutbildade sjuksköterskor som arbetar i team tillsammans med våra läkare, säger Kristina.

Swedeheart är ett nationellt kvalitetsregister som används för att ge kunskap om hur vården och omsorgen fungerar och kan förbättras. I den årliga indexmätningen har man gått igenom resultat genom hela vårdkedjan som de olika sjukhusen har registrerat i Swedeheart.

Resultat Swedehearts kvalitetsindex

  • Presstjänst Presstjänst
    010-249 90 20
    kommunikation.presstjanst@ltdalarna.se
Läs pressmeddelandet på mynewsdesk.com
Tillbaka

Dela: