Tre glada tjejer

Första året

Behörighetsgivande kurs för dig som inte är klar med grundskola eller gymnasium. Du kommer vidare i dina studier, utvecklas som människa och får viktiga kunskaper för fortsatta studier och arbetsliv. Även för dig med svenska som andraspråk på gymnasienivå.

Snabbfakta

Studieort: Borlänge
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Ansök senast: löpande fram till kursstart i mån av plats

Läsårstider

  • Höstterminen 2023: 24 augusti - 20 december
  • Vårterminen 2024: 8 januari - 31 maj

Inriktning

En dag i veckan har du Inriktning. Då gör vi gemensamma praktiska och teoretiska aktiviteter som kompletterar ämnesstudierna. Det kan handla om saker vi gör både i och utanför klassrummet inom områdena Kultur, Natur, Hälsa, Digital kompetens, Jämställdhet och Hållbart samhälle. Du får på Inriktningen också återkommande tid att jobba extra i dina ämnesstudier. 

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.

Bekräftelseavgift: 1300 kr per läsår (i denna ingår kostnader för skolans gemensamma aktiviteter)
Bok- och materialkonto: 1200 kr per termin

Skolan köper in läromedel och annat arbetsmaterial för att hålla priserna nere och drar kostnaden från detta konto. För kopiering och digital tillgång till Nationalencyklopedin dras varje läsår 200 kr från kontot. Eventuell återstående summa återbetalas vid läsårets slut och blir kostnaden högre regleras det löpande.

Dator i undervisningen

På allmän kurs behöver du tillgång till bärbar dator för att ta del av undervisningen. Om du inte har egen dator kan du hyra av oss terminsvis. Om du hyr dator av oss har du tillgång till den även på din fritid (ej under sommarlovet).

Hyra för bärbar dator (Chromebook): 600 kr/termin

Övrig fakta

Boende: Möjlighet till boende på internat finns
Kurstyp: Behörighetsgivande kurs; SeQF-nivå 2 eller 4
Studiestödsnivå (CSN): Grund- och gymnasienivå (A1)

Kontakt kursansvarig

Göran Götbo

e-post goran.gotbo@fornby.se

tel 0243-215360

Sök kursen här

Ja, jag vill söka kursen

Hade du nytta av informationen?