Naturkunskap 2 på distans

Vi erbjuder tyvärr inte Naturkunskap 2 läsåret 20-21 Komplettera din allmänna kurs med Naturkunskap 2 helt på distans under ett läsår. En naturvetenskaplig resa i tid och rum.

Studieort: På distans
Ansökan:
Vi tillämpar fortlöpande antagning från maj fram till kursstart. Sök på folkhögskola.nu eller fornby.se
Studietakt: 10%
Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad
Kurstid: 27 aug 2018 - 5 jun 2019

Kursen är upplagd som en resa från det största till det minsta och från lång borta i tid och rum till det nära. Med början i BigBang-teorin får du förståelse för tillkomsten av våra grundämnen och hur dessa kan bilda kemiska föreningar som i sin tur är grunden i allt liv. Livets kemi, cellbiologi, DNA, genetikens lagar och genteknik liksom människokroppen har sina avsnitt i kursen. Kursmaterialet består av utlagda presentationer samt text- och filmmaterial från olika internetkällor. Materialet kompletteras med nätbaserade lektioner/gruppträffar samt inlämningsuppgifter kring varje avsnitt. Uppgifterna löses såväl individuellt som i grupp.

Antagningsvillkor

Deltagarna på Fornbys allmänna kurser erbjuds att läsa Naturkunskap 2 på distans. Kursen är också öppen för andra i mån av plats. Du måste vara minst 18 år eller fylla det under året. Uppnått Naturkunskap 1a1 och 1a2 (1b). Du behöver också tillgång till en dator med internet, kamera och ljudkort.

Kostnader

Studierna är avgiftsfria. Du betalar själv dina läromedel och materialkostnader.

Kvinna med paraply och texten Ansök nu

Skicka in din ansökan idag

Skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor

Jajamen! Ta mig dit!
Anna WidellLärare

Telefon: 0243-239550
E-post: anna.widell@fornby.se

Dela:

Hade du nytta av informationen?