Vävning, fördjupning

Kursen tar vid där höstterminen slutade. Har du gått grundkursen eller har vävt lite? Planera, räkna ut och sätt upp vävar efter egen design. Kursträffar på skolan, distansstudier och vävning hemma.

Ansökan: Löpande
Studietakt: 25%
Träffar: 3 obligatoriska träffar, sammanlagt 8 dagar
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kurstid: jan 2021 - jun 2021
Kostnader:
Studierna är avgiftsfria.
Materialavgift: 1700 kr ( I avgiften ingår visst material samt kost vid närträffarna )
Vi kommer att arbeta med vävdataprogrammet Weave Point Mini. Så du som inte redan har tillgång till programmet måste köpa det på plats. Genom att köpa det här på Fornby så betalar du endast halva priset. Totalt 250 kr. 


Vi går vidare i bindningsläran,
kunskapen om hur en väv är uppbyggd. Vi kommer att analysera några vävar. Du fördjupar dig i att planera, räkna ut och sätta upp dina egna vävar. Du har möjlighet att varpa och väva på skolan.

Mellan kursträffarna har vi kontakt via en mötesplats på Internet. Där kan du diskutera med de andra kursdeltagarna, få tips och uppmuntran, samt få lärarstöd i de olika uppgifterna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som redan har lite praktisk och teoretisk kunskap inom vävning. Förtur ges till studerande som gått höstens grundkurs.

Studietakt

Studietakten är 25 procent under 21 veckor. Vi träffas på Fornby vid tre tillfällen. Däremellan arbetar vi hemma eller på skolan och har kontakt via internet.

Antagningsvillkor

Du ska ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan.

För att gå kursen måste du ha tillgång till dator och internetuppkoppling.Obs! Du måste ha en PC. Programmet Wevepoint fungerar inte Chromebook eller Mac. 

För att söka kursen ska du vara 18 år, eller fylla under terminen, och ha avslutat grundskolan.

Kvinna med paraply och texten Ansök nu

Skicka in din ansökan idag

Skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor

Jajamen! Ta mig dit!

Kicki SandbergLärare

Telefon: 0243-239550
E-post: kicki.sandberg@fornby.se

Dela:

Hade du nytta av informationen?