En väv

Vävning, grund

Drömmer du om att väva? Har du glömda kunskaper och en gömd vävstol? Planera och sätt upp vävar som du designar. Lär grunderna i vävning, praktiskt och teoretiskt. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Ansökan stängd - Kursen full

Snabbfakta
Studieort: Borlänge
Studietakt: 25%
Träffar: 3 obligatoriska träffar, sammanlagt 8 dagar
Kurstid: 24 aug 2022 - 20 dec 2022
Ansökan: STÄNGD


Kursbeskrivning

Här kommer du att börja från grunden. Vi räknar ut och sätter upp vävar. Du lär dig läsa och förstå vävbeskrivningar, göra ränder och rutor. Vi kommer att ägna oss åt den enklaste av alla vävtekniker, tuskaft, en teknik som har många möjligheter.
Mellan kursträffarna har vi kontakt via en mötesplats på Internet. Där kan du diskutera med de andra kursdeltagarna, få tips och uppmuntran, samt få lärarstöd i de olika uppgifterna.
Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i vävning, både praktiskt och teoretiskt. Du ska ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan.


Antagningsvillkor

För att söka kursen ska du ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan. Du ska vara 18 år, eller fylla under året, och ha avslutat grundskolan. Du behöver också ha tillgång till internet och egen dator med ljudkort.
Obs! Du måste ha en PC. Programmet Wevepoint fungerar inte Chromebook eller Mac.


Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.

Materialavgift: 1750 kr (i avgiften ingår visst material samt kost vid närträffarna)

Weave Point Mini: Vi kommer att arbeta med vävdataprogrammet Weave Point Mini. Så du som inte redan har tillgång till programmet måste köpa det på plats. Genom att köpa det här på Fornby så betalar du endast halva priset. Totalt 250 kr.

Du betalar själv övriga läromedel och materialkostnader.

Övrig fakta

Boende: Möjlighet till boende på internat finns.
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)


Kontakt

Kicki Sandberg
Telefon: 0243-239550
E-post: kicki.sandberg@fornby.se

 

 

Banner med texten "Sök till den här kursen"

Skicka in din ansökan idag

Logga in eller skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor.

Jajamen, ta mig dit!

Hade du nytta av informationen?