En väv

Vävning, grund

Drömmer du om att väva? Har du glömda kunskaper och en gömd vävstol? Planera och sätt upp vävar som du designar. Lär grunderna i vävning, praktiskt och teoretiskt. Kursträffar på skolan, vävning hemma.

Ansökan: Vi tillämpar fortlöpande antagning från maj fram till kursstart. Sök på folkhögskola.nu eller fornby.se
Studietakt: 25%
Träffar: 3 obligatoriska träffar, sammanlagt 8 dagar
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)
Kurstid: aug 2020 - dec 2020

Kostnader:
Studierna är avgiftsfria.
Materialavgift: 1700 kr ( I avgiften ingår visst material samt kost vid närträffarna )

Här kommer du att börja från grunden. Vi räknar ut och sätter upp vävar. Du lär dig läsa och förstå vävbeskrivningar, göra ränder och rutor. Vi kommer att ägna oss åt den enklaste av alla vävtekniker, tuskaft, en teknik som har många möjligheter.

Mellan kursträffarna har vi kontakt via en mötesplats på Internet. Där kan du diskutera med de andra kursdeltagarna, få tips och uppmuntran, samt få lärarstöd i de olika uppgifterna.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig grunderna i vävning, både praktiskt och teoretiskt. Du ska ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan.

Antagningsvilkor 

För att söka kursen ska du ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan. Du ska vara 18 år, eller fylla under året, och ha avslutat grundskolan. Du behöver också ha tillgång till internet och egen dator med ljudkort

Kostnader

Studierna är avgiftsfria. Du betalar själv dina läromedel och materialkostnader.

Kicki SandbergLärare

Telefon: 0243-239550
E-post: kicki.sandberg@fornby.se

Banner med texten "Sök till den här kursen"

Skicka in din ansökan idag

Logga in eller skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor.

Jajamen, ta mig dit!

Dela:

Hade du nytta av informationen?