Bild på en färgglad väv

Vävning, fördjupning

Kursen tar vid där höstterminen slutade. Har du gått grundkursen eller har vävt lite? Planera, räkna ut och sätt upp vävar efter egen design. Kursträffar på skolan, distansstudier och vävning hemma.

Utbudet av textila kurser iför hösten 2023 är under omarbetning. 

Snabbfakta
Studieort: Borlänge
Studietakt: 25% under 21 veckor. Vi träffas på Fornby vid tre tillfällen
Träffar: 3 obligatoriska träffar, sammanlagt 8 dagar
Kurstid: 9 januari - 2 juni
Ansökan: 15 november

Kursbeskrivning

Vi går vidare i bindningsläran, kunskapen om hur en väv är uppbyggd. Vi kommer att analysera några vävar. Du fördjupar dig i att planera, räkna ut och sätta upp dina egna vävar. Du har möjlighet att varpa och väva på skolan.
Mellan kursträffarna har vi kontakt via en mötesplats på Internet. Där kan du diskutera med de andra kursdeltagarna, få tips och uppmuntran, samt få lärarstöd i de olika uppgifterna.

Antagningsvillkor

Kursen vänder sig till dig som redan har lite praktisk och teoretisk kunskap inom vävning. Förtur ges till studerande som gått höstens grundkurs.
För att söka kursen ska du ha tillgång till vävstol med fyra trampor och fyra skaft. Möjlighet finns att väva på skolan. Det finns även enkla hopfällbara vävstolar att låna från skolan. Du ska vara 18 år, eller fylla under året, och ha avslutat grundskolan. Du behöver också ha tillgång till internet och egen dator med ljudkort.
Obs! Du måste ha en PC. Programmet Wevepoint fungerar inte Chromebook eller Mac.

Kostnader

All undervisning på folkhögskola är avgiftsfri. Den studerande betalar dock själv litteratur, material och vissa studieresor beroende på kurs.

Materialavgift: 1750 kr (i avgiften ingår visst material samt kost vid närträffarna)

Weave Point Mini: Vi kommer att arbeta med vävdataprogrammet Weave Point Mini. Så du som inte redan har tillgång till programmet måste köpa det på plats. Genom att köpa det här på Fornby så betalar du endast halva priset. Totalt 250 kr.

Du betalar själv övriga läromedel och materialkostnader.

Övrig fakta

Boende: Möjlighet till boende på internat finns.
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Kontakt

Kicki Sandberg

Telefon: 0243-215372 E-post: kicki.sandberg@fornby.se

Kvinna med paraply och texten Ansök nu

Skicka in din ansökan idag

Skapa en användare på folkhögskolans Mina sidor

Jajamen! Ta mig dit!

Dela:

Hade du nytta av informationen?