Gå en sommarkurs på Fornby!

Sommarkurser 2021

Vår förhoppning är att kunna genomföra sommarkurser i år. Vi följer folkhälsomyndighetens och folkbildningsrådets rekommendationer och återkommer med mer information så snart som möjligt.

Passa på att uppleva vårt underbara landskap. Vi har 20 rum med egen dusch och toa som går att använda för två personer, med extrasäng. 7 enkelrum med dusch och toa och ca 15 enkelrum med dusch och toa i korridor. Dessutom finns 6 lite större rum som kan användas av familj med två sängar och plats för madrasser på golvet för barn. Där finns toa på rummet och dusch i korridoren. 

Kurserna startar med kaffe kl 09:30 den första dagen och avslutas med eftermiddagskaffe ca kl 14:30 den sista dagen. Anmälan som är bindande, görs via skolsystemet SchoolSoft. 

Kursen genomförs om tillräckligt många anmält sig. Du betalar för det material du använder.

Välkommen med din ansökan!

För dig som vill börja måla akvarell. Vi gör teknikövningar, går igenom färglära och tittar på akvarellfärgens egenskaper. Inga förkunskaper behövs.
Max 12 deltagare.

SÖK KURSEN HÄR

Kontakt:

Lena Hallor

info@fornby.se 

Vi klipper och klistrar, hämtar inspiration från naturen. Experimenterar med stygnen på ett lekfullt sätt. Van eller ovan, alla kan!

Max 12 deltagare

SÖK KURSEN HÄR

Kontakt:

Kajsa Ångström

info@fornby.se

Skulptera, dreja, ringla, kavla och tumma i lera.  Passar dig med eller utan vana då kursen har fokus på vägledning i deltagarnas egna projekt.  Vi turas om att sitta vid drejskivorna så skapandet blir i fler tekniker. Kursledaren bränner och glaserar alstren efter avslutad kurs. Deltagare ansvarar själv för hämtning av sina glaserade alster tidigast fyra veckor efter avslutad kurs. 

Max 8 deltagare

Kontakt:

Lena Nordin

info@fornby.se

Både för den som är nybörjare och för den som kommit några steg längre. Vi utgår från landskap och stilleben. Ta med eget material. (OBS! Endast vattenbaserade färger).

Max 15 deltagare

SÖK KURSEN HÄR

Kontakt:

Göran Rydén

info@fornby.se 

Är du nyfiken på maskinstickningens möjligheter? Eller har du en maskin stående som du inte kommit igång att börja använda? bVill du bara umgås med andra maskinstickare?

Du behöver inte kunna handsticka fint för att bli duktig i maskinstickning, och på denna kurs får du som vill lära dig grunderna i att göra fina uppläggningar och avslut, hur man stickar slätstickning och olika typer av mönsterstickning.

Vi går igenom olika typer av montering och dekorationskanter. Du hinner nog inte sticka en hel tröja på kursen, men en poncho, sjal eller vanlig halsduk kan du göra! Kan du redan sticka får du gärna sticka på egen hand och inspireras av stämningen och dina kurskamrater Egen stickmaskin behövs (Brother, Silver Reed, Empisal eller annan maskin av japansk modell

Max 12 deltagare

SÖK KURSEN HÄR

Kontakt:

Carina Jones 

info@fornby.se

Info om sommarkurserna

Kurstid: 11 aug 2021 - 14 aug 2021

Studietakt: 100%

Ansök senast: 21 maj 2021

Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kostnader: 

 • 4 dagars kurs, utan logi,  2100 kr

 • 4 dagar med 3 natt logi, 3 frukost och 2 kvällsbuffé, avslutningsmiddag 3500 kr  

  I priset ingår även kaffe förmiddag och eftermiddag, lunch varje dag.
  samt en gemensam avslutningsmiddag fredag kväll.

  Extra natt i anslutning till kursen kostar 350 kr (utan frukost och kvällsbuffé)

  Du betalar för det material du använder.
  Kostnaderna framgår även på anmälningsblanketten.

Dela:

Hade du nytta av informationen?