Alkohol- och drogterapeut/sjuksköterska till Vårdcentralerna, Ludvika

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vårdcentralerna i Ludvika och Sunnansjö har en risk-missbruksmottagning som har hjälpt människor med beroende problematik sedan några år.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och jobba i ett team, läkare, sjuksköterskor, samtalsterapeuter, med människor som har ett riskbeteende när det gäller alkohol och i ihop med kommunen jobba ihop med personer som har ett drogberoende.

I arbetet ingår hälsofrämjande arbete med samtal om levnadsvanor och screening av eventuellt riskbruk, missbruk och beroende. Vara behjälplig vid läkemedelsmissbruk. Vara ett stöd vid sjukskrivningar och vårdplaneringar.

Hälsosamtal, provtagning och behandling med MI, KBT och vid behov läkemedel är också en del av arbetsuppgifterna.

Samarbete med Regionens öppenvårdspsykiatri och kommunens personal från missbruksvården är en framgångsfaktor som är en avgörande viktig del i arbetet till ett lyckat resultat.

För verksamheten finns nationella riktlinjer och gemensamma länsövergripande vårdprogram.

Kvalifikationer

  • Du är alkohol- och drogterapeut med erfarenhet/intresse av arbete med riskbruk, missbruk och beroendevård eller legitimerad sjuksköterska med utbildning inom beroende.
  • Gärna erfarenhet av primärvård.
  • Utbildning i KBT är en merit.
  • Du är självständig, flexibel och samtidigt tycka om samverkan/samarbete. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper.

Ansökan

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.