Allmänspecialist till kombitjänst, Vårdcentral/Närakut Ludvika

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Närakuten är en nystartad verksamhet från 1/6-21 som har öppet dygnet runt med samma arbetssätt som övriga akutmottagningar i Region Dalarna. Vi har drop-in och tar emot allt ifrån barn till multisjuka äldre med akuta åkommor som inte kan anstå men som inte har behov av akutsjukhusets resurser. Till skillnad från flertalet jourmottagningar finns röntgen och kemlab på plats under vardagar dagtid samt helger, kompetens för gipsbehandling av frakturer samt möjlighet att lägga in patienter direkt på vårdavdelning lokalt på lasarettet. Idag finns 34 vårdplatser på vårdavdelningen där man kan lägga upp patienter med medicinska åkommor, eftervård av ortopediska skador samt palliativa platser. Patientflödet har sedan öppnandet ökat och idag tar vi emot ca 50-60 patienter per dygn, 100-140 ambulanstransporter per månad samt mellan 60-70 inläggningar per månad på den lokala vårdavdelningen. Ludvika vårdcentral ligger i lokaler på Ludvika lasarett men närhet till Närakuten, kemlab, röntgen och specialistmottagningar. På lasarettet finns även en vårdavdelning där man kan direktinlägga patienter. Ludvika vårdcentral är en stor vårdcentral med ca 15 000 listade patienter. Vi är i dagsläget 8 distriktsläkare, 1 barnläkare och 5 ST-läkare. Vi har också återkommande AT/BT läkare och läkarstudenter.

Arbetsuppgifter

Närakuten Ludvika Dagtid måndag till söndag är två läkare (seniora ST eller specialister) i tjänst samtidigt. Dag jour 1 handlägger i första hand patienter i ett medicinskt flöde (medicin, infektion, kardiologi, neurologi; alla åldrar). Dag jour 2 handlägger i första hand patienter i ett kirurgiskt flöde (ortopedi, kirurgi, urologi, ÖNH, ögon, gyn; alla åldrar). Vi jobbar dock inte med vattentäta skott mellan flödena och vid snedbelastning mellan jourerna förväntas den minst belastade jouren hjälpa till att handlägga okomplicerade patienter inom det andra, mer belastade flödet, givetvis inom ramen för sin kompetens och erfarenhet. Efter kl. 17 då nattjouren börjar sitt pass arbetar man linjelöst, vilket innebär att alla patienter omhändertas i prioriteringsordning oavsett vilket flöde de är inskrivna i. Som läkare kommer du arbeta kliniskt tillsammans med Närakutens team som består av sjuksköterskor, undersköterskor och läkare. Du kommer att jobba nära 1:a linjens chef och övriga i ledningsgruppen, samt medverka på APT:er och på läkarmöten med andra kliniker. Vårdcentralen Ludvika. För att trivas i rollen som distriktsläkare ser vi att du gillar utmaningen och glädjen i att följa dina patienter genom livets alla åldrar. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och vilja att driva utveckling på verksamheten. Handledning av studenter och utbildningsläkare är också en viktig del av arbetet. På vårdcentralen har du stor möjlighet att anpassa ditt schema och möjlighet finns att arbeta viss del hemifrån. På vårdcentralen samarbetar vi utan prestige och känner både delaktighet och ansvar för att driva vår mottagning framåt tillsammans. Vi har återkommande schemalagd tid för fortbildning och medicinska diskussioner i läkargruppen. Vi arbetar teambaserat och har väl inarbetade specialistsjuksköterskemottagningar för astma/kol, diabetes, psykisk hälsa och hypertoni. Vi har även välfungerande enheter med sjukgymnaster/fysioterapeuter, samtalsterapeuter, barnmorskor och arbetsterapeuter på plats. Vi har även samordningsfunktioner kring rehabkoodinering/sjukskrivningar och riskbruk/missbruk.

Kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialitet inom allmänmedicin, glesbygdsmedicin och har intresse för eller erfarenhet inom akutsjukvård. Har du annan specialitet och bred allmän kompetens är du också välkommen att söka.

Du har ett intresse för utbildning och medicinskt utvecklingsarbete inom verksamhetsområdet. Du har språkkunskaper i svenska, lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Du har en god förmåga att inspirera till förändring och utveckling. För att lyckas hos oss bör du vara en god kollega som skapar delaktighet och engagemang i din grupp. Naturligtvis sätter du alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig, drivande och motiverande. Du är lyhörd och har en naturlig förmåga att kommunicera. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Närakuten och Ludvika vårdcentral på Ludvika lasarett vara rätt utmaning för dig.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Intervjuer sker löpande.