Arbetsterapeut Akutrehab Falu lasarett

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Arbetsterapi och kuratorsenheten är en del av Region Dalarnas specialiserade hälso- och sjukvård. Vi servar all somatisk vård i länet och har verksamhet på tre orter: Falun, Ludvika och Mora. Hos oss kan du få jobba med vitt skilda diagnoser och vi kan erbjuda kompetensutveckling inom ett brett område. På enheten jobbar ca 80 arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistenter och kuratorer.

På Akutrehab i Falun möter du patienter med behov av arbetsterapeutiska insatser på:

 • I stort sett samtliga slutenvårdavdelningar på Falu lasarett som tex Medicin, Ortoped, Kirurgi, Kardiologi, Infektion, Kvinnokliniken, IVA m fl.
 • Barn- och ungdomsmedicin i både sluten- och öppenvård
 • Öppenvårdsmottagning för ortopediska eller reumatiska handskador och handsjukdomar
 • Inom Palliativ öppenvård i Falun, Leksand och Rättvik
 • Efter brännskada eller plastikoperation

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill bli vår nästa kollega! I en kreativ och utvecklande miljö med många erfarna kollegor kan vi erbjuda dig tillsvidareanställning i ett av Sveriges mest besökta län - Rikt på aktiviteter. kultur, traditioner och skön natur såväl sommar som vinter.

För oss är det viktigt att du:

 • får en bred introduktion där du får se hela vår verksamhet och känner dig trygg
 • har en mentor som stöd i ditt dagliga arbete
 • känner dig trygg, viktig och gör nytta för dem vi är till för inom den specialiserade hälso- och sjukvården
 • tycker om och lägger tid på att skapa relationer med kollegor och samarbetspartners
 • trivs och ges goda möjligheter att utvecklas inom ett högkompetent arbetsfält i tryggt sällskap av många arbetsterapeutkollegor där vi hjälps åt, stöttar och bidrar till att göra varandra bättre
 • tycker det är viktigt och vill bidra till både din egen och verksamhetens utveckling
 • tar aktivt ansvar för din utveckling med hjälp av våra kompetensutvecklingsplaner där specialisering mot ett eller flera kompetensområden är självklar
 • bidrar till att behålla vårt goda arbetsklimat

Du jobbar vardagar dagtid. Du har ett förmånligt flextidsavtal med möjlighet att själv påverka din arbetstid. Du får 2 000 kronor/år i friskvårdsbidrag. Flyttar du mer än 100 km till aktuell arbetsplats kan du vara berättigad till flyttbidrag på upp till 20.000 kronor beroende på om du är ensam eller flyttar med familj. Medföljande kan vid behov få stöd av rekryteringslots för att hitta jobb på den nya orten. Dalarna är ett fantastiskt landskap som erbjuder goda möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till naturen och fjällvärlden möjliggör såväl skidåkning och skoter vintertid som vandring och cykling sommartid. Badsjöarna är sällan längre bort än en cykeltur och gillar du vatten så finns flera små och stora sjöar att förflytta sig med både segel och motor och paddel.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut. Du har erfarenhet, eller är intresserad av att arbeta inom områden som stroke, ortopedi, palliativ vård, kardiologi m.fl.

Då vissa placeringar innebär insatser i patientens hem har du B körkort.

Genom ditt professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Är du vår framtida kollega? Varmt välkommen med din ansökan med CV och personligt brev!

Ansökan

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.