Arbetsterapeut till Mora Lasarett

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vi kan erbjuda er: Tillsvidareanställning i ett av Sveriges mest besökta län - rikt på aktiviteter, kultur, traditioner och skön natur sommar som vinter. Vi på Arbetsterapi Mora Lasarett är ett gäng som tycker om att ha kul och skratta tillsammans. Positivt bemötande, gemenskap och go'fika på jobbet är en förutsättning för att trivas och kunna göra ett bra jobb. En av styrkorna är närheten till kollegialt stöd inom olika kompetensområden från såväl den egna professionen som andra professioner.

Vi har olika förmåner som tex friskvårdsbidrag, friskvårdsaktiviteter och flyttbidrag för dig som behöver flytta mer än 10 mil för tjänsten och möjlighet till näringslivsförtur och chans att hyra bostad via Morastrand AB.

Vill du bli vår nya kollega? Vi välkomnar alla sökanden som tillsammans med oss vill göra skillnad för Dalarnas medborgare!

Arbetsuppgifter

Här har du chans att som arbetsterapeut bidra till en trygg hemgång för patienter som har vårdats på våra kliniker. Vi söker arbetsterapeut som kommer arbeta inom slutenvård på medicin-, ortopedi- och kirurgklinik samt specialiserat palliativt team.

Inom slutenvården är huvudsakliga arbetsuppgifter bedömning av aktivitetsförmåga, bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning av hjälpmedel. Samordning och överrapportering till andra vårdgivare ingår också.

Teamarbete med övriga yrkeskategorier år något vi strävar efter dagligen. Inom vissa verksamheter träffar vi patienter tillsammans och inom samtliga kan vi ta hjälp av varandras bedömningar. Det bidrar till en trygghet att känna kollegialt stöd i patientarbetet.

Inom arbetet i Palliativa teamet coachar du patienten i livets slutskede att må bättre lite längre. Ditt arbete berikas med att ha nära kontakt med fysioterapeut, sjuksköterska, kurator och läkare i teamet. Vi har ofta kontakt och veckokonferens i det palliativa teamet där det psykosociala får ta stor plats. Vi träffar patienten i hemmet och kartlägger vilket behov som finns, vad som är viktigt och vad patienten vill lägga sin energi på som ofta är begränsad. Visst kan det också vara svårt att möta patienter i slutskedet av livet men det är samtidigt fint att få kunna bistå en människa med våra insatser och göra skillnad.

Du får introduktion enligt introduktionsprogram och en fadder som stöd i ditt dagliga arbete. Eftersom vi arbetar inom Specialiserad sjukvård är kompetensutveckling nödvändig och självklar inom arbetsterapi, där du har möjlighet att själv bli en arbetsterapeut med spetskompetens.

Sök tjänsten och ta reda på mer om hur vi arbetar. Du kommer att få den inskolning du tycker att du behöver och att vi nu blir fler arbetsterapeuter gör att vi kan stärka varandra i vårt dagliga arbete och i vår profession.

Kvalifikationer

Krav:

  • du är legitimerad arbetsterapeut
  • du kan hantera varierande arbetsbelastning och ett varierande tempo
  • du behärskar svenska språket i tal och skrift
  • körkort B

Meriterande:

  • formell kunskap om och erfarenhet som arbetsterapeut inom slutenvård och Palliativ vård

Personliga egenskaper:

Du har förmåga att prioritera och samarbeta. Vi ser det som en självklarhet att du är delaktig i det utvecklingsarbete som bedrivs inom verksamheten.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.