Biomedicinsk analytiker alt. Laborant - Patologi avdelning Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Verksamheten är en länsgemensam ackrediterad avdelning på Falu lasarett som ansvarar för morfologisk diagnostik i Region Dalarna omfattande klinisk patologi, cytologi och obduktionsverksamhet. Digital patologi och viss molekylärdiagnostik är etablerad. Vi som arbetar på avdelningen är biomedicinska analytiker, läkare, cytodiagnostiker, medicinska sekreterare, laboratorieassistenter och obduktionstekniker.

Arbetstiden är måndag till fredag.

Arbetsuppgifter

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för en biomedicinsk analytiker på det histopatologiska laboratoriet består av att i olika steg preparera vävnadsprover inför morfologisk bedömning och diagnostisering.

I rutinverksamheten innebär detta arbetsmoment som makroskopisk bedömning och utskärning av små vävnadspreparat, paraffininbäddning, snittning, färgning och mikroskopisk kvalitetsbedömning.

Arbetsuppgifterna är varierande med både manuella metoder och teknisk apparatur i vår dagliga verksamhet.

Specialmetoder vi arbetar med är:

  • Immunohistokemi
  • Genproteinanalys (ISH)
  • Immunofluorescens
  • Specialfärgningar
  • Mikroskopisk bedömning av spermaprover vid infertilitetsutredningar

Laboratoriet är SWEDAC-ackrediterat och vi arbetar enligt nationell standard och kvalitetssäkring.

En god arbetsmiljö och trivsel på arbetsplatsen är viktigt för oss.

Kvalifikationer

Legitimerad Biomedicinsk analytiker alternativt motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. Arbetet kräver att du behärskar svenska språket i tal och skrift.

Vi söker dig som är noggrann, väl strukturerad, självständig, har en god samarbetsförmåga samt en personlig tillämplighet och ett genuint intresse för verksamheten.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.