Bitr 1:a linjens chef, Dalarnas Hjälpmedelscenter, avd. Rörelse, Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Du söker till vår förvaltnings största avdelning för att vara en del av en stimulerande och utvecklingsinriktad verksamhet med medarbetare som arbetar som hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulenter, samordnare och rehabiliteringsassistenter. Avdelningens uppdrag, som styrs från hjälpmedelsnämnden, innefattar patientmottagning för utprovning av rörelsehjälpmedel, kontinenssamordning, konsultation, upphandling, utbildning och samverkan med länets förskrivare. Verksamheten finns huvudsakligen i Falun men har även en del förlagt till Mora. Rörelse är en av sex avdelningar i Hjälpmedel Dalarna, som är en del av Dalarnas Hjälpmedelscenter. Vi ansvarar för att tillhandahålla hjälpmedel, tillbehör, förbrukningsmaterial och därtill kopplade tjänster till länets alla medborgare. Verksamheten har de senaste åren arbetat process- och kvalitetsinriktat i syfte att utveckla och effektivisera nuvarande arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i nära samarbete med avdelningschef i ett framför allt taktiskt/operativt perspektiv där din kollega har ett övergripande ansvar. Rollen innebär en gemensam ledning och ett delat personal- och arbetsmiljöansvar för avdelningens medarbetare. För att lyckas i chefsrollen är du trygg i dig själv och nyfiken på att utvecklas i din förmåga att leda och entusiasmera. Du är kommunikativ, lyhörd och har god samarbetsförmåga samt kan se en helhet. Vi värdesätter stort att du har hjärta för verksamhetens målgrupp.

Samarbeten inom och utanför förvaltningen samt i samverkan med länets förskrivande enheter och andra aktörer förekommer regelbundet. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer och verksamhetschef. Ledningsgruppen arbetar aktivt med beslutsfattande och med att tillsammans fastställa tydliga mål för verksamheten där alla avdelningar är beroende av varandra för att lyckas. Hos oss har du stor möjlighet att utvecklas både i ditt ledarskap och i olika varierande uppdrag. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav:

  • Akademisk examen inom hälso- och sjukvård med tillhörande legitimation eller annan utbildning som bedöms likvärdig
  • Erfarenhet av arbete med medicintekniska produkter inklusive förskrivningsprocessen
  • B- körkort (manuell växellåda)

Meriterande:

  • Dokumenterad erfarenhet som chef
  • Ledarskapsutbildning
  • Erfarenhet och referenser av systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Erfarenhet av förändringsledning och verksamhetsutveckling
  • Erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp och samverkan med andra huvudmän
  • Erfarenhet av patientsäkerhetsarbete inom hälso- och sjukvård och andra samrådande lagrum
  • Erfarenhet av arbete med medicintekniska regelverk

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.