Diabetessjuksköterska - Mottagning Hedemora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Är du en person som uppskattar en organisation där du får möjlighet att arbeta nära kollegor såväl som patienter?

Region Dalarna arbetar med omställning till framtidens hälso- och sjukvårdssystem, God och Nära vård med primärvården som nav. Det innebär att du i ditt uppdrag kommer vara en viktig del i att påverka den utvecklingen. Vi erbjuder en trevlig och välkomnande arbetsmiljö där du som medarbetare kan få möjlighet att arbeta både verksamhetsutvecklande och med egna intresseområden om så önskas.

Vårdcentral Hedemora är en verksamhet som ligger i framkant vad gäller utveckling mot att patienterna själva ska vara delaktiga i sin vård. Vi för en ständig dialog i hur vi tillsammans ska kunna utveckla arbetssätt, där vi tar till vara "Rätt använd kompetens" - RAK, för varje arbetsuppgift, så att vi på ett smart sätt kan möta den efterfrågan som idag finns inom primärvården.

Hedemora Vårdcentral finns belägen i södra Dalarna, rikt på kultur och goda förbindelser till storstad, men även med en närhet till naturen.

Vår högsta prioritet är att erbjuda våra 10 100 listade patienter en bred, högkvalitativ och professionell vård genom trygghet och hög tillgänglighet. Hos oss får du som medarbetare chansen att arbeta i ett team med gott samarbete och ett öppet och tillåtande klimat där det finns förståelse för individuella behov. Vi arbetar tvärprofessionellt med strävan att nå högsta möjliga tillgänglighet för våra patienters bästa. Hos oss arbetar ca 45 medarbetare inom olika yrkeskategorier så som läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, barnmorskor, samtalsterapeuter, medicinska sekreterare, vård/rehabiliteringskoordinator och fysioterapeuter/sjukgymnaster.

Arbetsuppgifter

Vi söker en diabetessköterska till vårt team. Hos oss erbjuds du ett utvecklande arbete med kompetenta kollegor som, precis som du, har ett genuint intresse för patienternas välmående.

Arbetet på vår vårdcentral är brett och varierat. I din roll som diabetessjuksköterska hos oss arbetar du med mottagning av diabetespatienter. Du möter olika typer av diabetespatienter och kommer arbeta med patienter som har diabetes, patienter med prediabetes, nydebuterade diabetiker. Du kommer också arbeta med årskontroller av diabetiker och registreringar i nationella diabetesregistret (NDR).

Det förekommer även sedvanliga sjuksköterskeuppgifter på vårdcentralen såsom triagering och telefonrådgivning.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig som är legitimerad sjuksköterska, eller distriktssköterska, med behörighet att verka inom svensk sjukvård och som har vidareutbildning inom diabetes. Det är meriterande för tjänsten om du har tidigare erfarenhet av primärvårdsarbete.

För att trivas hos oss ser vi att du är en utvecklingsbenägen person som har intresse av att delta i olika förbättringsarbeten på vårdcentralen. Som person är du engagerad och har förmågan att skapa förtroende med personer du möter samt vill arbeta nytänkande inom området God och nära Vård.

Då du har många kontaktytor värdesätter vi också att du trivs med att samarbeta såväl inom som utanför den egna professionen. Vidare har du förmåga att självständigt strukturera upp ditt dagliga arbete och prioriterar väl mellan olika arbetsuppgifter. Därtill är du lösningsfokuserad och vill vara en del av vårt team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vi ser fram emot att lära känna dig!

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.