Distriktssköterska till barnhälsovården Sälen

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vårdcentral Sälen bedriver en säsongsvarierad verksamhet inom hälso- och sjukvård där vi har fokus på både planerad och akut verksamhet. Den bofasta befolkningen uppgår till cirka 3 600 personer men under högsäsong tillkommer över 120 000 besökare som samtidigt vistas i Sälenfjällen. Området i övrigt har en tydlig glesbygdsprägel med långa avstånd och 10 mil till närmaste sjukhus.

Vi har en stabil grundbemanning av alla personalkategorier. Personalstyrkan dubbleras under vintersäsongen och framförallt anställs fler läkare, sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Kort sagt är detta en stimulerande arbetsplats året runt och extra händelserik under vintersäsong - och det finns goda möjligheter till en aktiv fritid för dig som gillar skog och fjäll.

Arbetsuppgifter

Som BVC-sköterska hos oss arbetar du enligt Barnhälsovårdens nationella program med barn från 0 månader till 6 år och deras familjer. Vi arbetar i team och du har nära samarbete med andra yrkeskategorier såsom MHV-barnmorska, läkare och och MBHV-psykolog. Om du anställs hos oss kommer du att erbjudas introduktionsutbildning inom Barnhälsovården. Du kommer också en tid att få gå dubbelt med vår nuvarande erfarna BVC-sköterska som inom kort går i pension. Sedvanligt distriktsköterskearbete tillkommer i tjänsten om cirka 20%.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är trygg i din roll som distriktssköterska/ barnsjuksköterska. Då du är ensam i din profession på vårdcentralen krävs att du är självständig och har förmågan att söka lösningar och kan nätverka bland kollegor i regionen. Vi har ett gott samarbete med andra enheter och i bakgrunden finns den regionala BHV-enheten som utgör ett stort stöd för BHV-sköterskor.

Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.