Enhetschef avd. 68 och akutteamet på BUP

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vill du vara med att leda och utveckla barn- och ungdomspsykiatrin i Dalarnas län? Då kan vi erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete i Falun som enhetschef på avdelning 68 och akutteamet.

BUP Dalarna, som har till uppdrag att utgöra specialistnivå för att tillhandahålla verksamhet för barn och ungdomar med medelsvår till svår psykiatrisk problematik, består av både länsgemensamma funktioner och av öppenvårdsverksamhet på 5 olika enheter som idag drivs enl. LOV (lagen om valfrihet).

Detta förstalinjens chefsuppdrag avser verksamheten på avdelning 68 samt akutteamet.

Avdelning 68 är en länsresurs för BUP Dalarna som idag har fyra vårdplatser. Avdelningens uppdrag är att arbeta med akuta situationer och kortare inläggningar. Akutteamet ger stöd i pågående krissituationer och tar även emot patienter som inte har pågående kontakt med BUP öppenvård för en bedömning gällande ev. vårdbehov. 

Som enhetschef på avdelning 68 samt akutteamet kommer du ha ett nära samarbete med dina chefskollegor i länet och delta i utvecklingsarbetet för mottagningarna och för hela BUP. Din huvudplacering är i Falun.

Arbetsuppgifter

Uppdraget handlar om att leda och fördela arbete på din enhet och utveckla verksamheten tillsammans med de medarbetare som ingår i din grupp.

  • Du har ett övergripande ansvar för patienterna och vårdprocesserna, personalansvar för din medarbetargrupp samt ett ekonomiskt ansvar för dina enheter.
  • Du ingår i BUP:s ledningsgrupp.
  • Att samverka både internt inom BUP, inom divisionen och gentemot andra interna och externa aktörer som tangerar verksamheten är en viktig del i uppdraget.

Som enhetschef har du även ett generellt ansvar att tillsammans med dina chefskollegor verka för en BUP utifrån ett helhetsperspektiv där tillgänglig, likvärdig vård är det starka ledmotivet.

Du kommer att erbjudas olika former av stöd i din chefsroll och har möjlighet att delta i Regionens ledarskapsutvecklingsprogram.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna inom grundprofession som finns inom BUP (t.ex. sjuksköterska, socionom, psykolog). Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom barnpsykiatriskt och/eller psykiatriskt arbete. Det är men merit om du även har erfarenhet av slutenvård, lämpligen psykiatrisk slutenvård. Tidigare erfarenhet av arbete som chef/ledare ser vi som en stark fördel i denna rekrytering.

Du behöver vara empatisk, engagerad, stresstålig och lyhörd, vara beslutsam och ha förmåga till problemlösning. Vi ser ett stort värde i att du har intresse och engagemang för BUP som verksamhet.

Du är en ansvarstagande person med god samarbetsförmåga och ett stort intresse för att se dina medarbetare växa och utvecklas. Ditt engagemang och din inställning bidrar till ett bra arbetsklimat och hög delaktighet där alla samarbetar för hög patientsäkerhet och för bästa bemötande.

Körkort är ett krav.

Välkommen med ansökan om du blir nyfiken på detta uppdrag!

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vi kommer att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning. I rekryteringsprocessen ingår även tester.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.