Enhetschef för Behandling och verksamhetsuppföljning Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Rättspsykiatriska kliniken i Säter ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter överlämnade till vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård. I dagsläget har vi 78 vårdplatser uppdelat på 7 avdelningar. Att arbeta inom rättspsykiatrin är utvecklande och intressant. Hos oss får Du ett meningsfullt arbete där du jobbar med hela människan och kan göra skillnad. På rättspsykiatriska kliniken pågår ett förbättringsarbete kring vårdprocessen samt införande av mer vård- och behandlingsinsatser, vilket du kommer att vara en stor del i att handleda, utveckla och organisera. Rättspsykiatrins uppdrag är: · Att öka patientens hälsa/livskvalitet och skapa rätt förutsättningar för att inte återfalla i brottslighet. · Att patienten ska acceptera och frivilligt delta i vård och behandling. · Att anpassa vården individuellt utifrån patientens behov av stöd att hantera sin vardag/sjukdom och som gagnar patientens återhämtning.

Arbetsuppgifter

Enhetschefen är direkt underställd verksamhetschefen och tillhör ledningsgruppen. Uppdraget innefattar sedvanligt chefsansvar för personal, arbetsmiljö, verksamhet och ekonomi. Enhetschefen kommer att vara placerad på Behandlingsteamet och har ett operativt ansvar för drygt 16 medarbetare. På rättspsykiatriska kliniken pågår ett förbättringsarbete kring vårdprocessen, klinikens styrdokument "Vårdprocessen 2.0", samt införande av nya vård- och behandlingsinsatser på avdelningarna. Som enhetschef medverkar och leder du implementeringsarbetet tillsammans med dina medarbetare och övriga enhetschefer på kliniken. Vi är en engagerad ledningsgrupp med nära samarbete mot klinikens mål. Totalt 9 enhetschefer ingår från vårdavdelningarna, Behandling- och verksamhetsuppföljning, Administrativt stöd och säkerhet. Även chefsöverläkare och verksamhetschef ingår. Region Dalarnas chefsutbildning är obligatorisk och planeras tillsammans med verksamhetschefen. · Anställningsform: Tillsvidareanställning i din grundprofession · Omfattning: Heltid 100% Enhetschef, förordnandet är tidsbegränsat på 3 år.

Tillträde 240902 Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är psykolog, arbetsterapeut, socionom, beteendevetare, fysioterapeut, legitimerad sjuksköterska, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Chef- och ledarerfarenhet ses som meriterande samt erfarenhet av psykiatrisk verksamhet eller rättspsykiatriskt arbete. Du förväntas ha god samarbetsförmåga, kunna prioritera och fatta självständiga beslut. Vi vill att Du är trygg i din yrkesroll, noggrann, strukturerad och professionell samt att Du har ett gott bemötande och en ansvars- och servicekänsla. Meriterande är utbildning i projektarbete, uppföljning och utvärdering av verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).