Enhetschef för öppenvårdsmottagningen i Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vuxenpsykiatrin i Dalarna är en samlad specialistverksamhet och tillhör division psykiatri inom Hälso- och sjukvården. Psykiatrimottagningen i Falun erbjuder psykiatrisk specialistvård till den vuxna befolkningen i Falun och Leksands kommun.

Vårt uppdrag är att utreda, diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med svåra psykiatriska tillstånd, psykos, bipolär sjukdom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, PTSD samt allvarligare ångest- och depressionstillstånd. Vi samarbetar med psykiatrins slutenvård, kommunerna, övrig hälso- och sjukvård samt andra samhällsaktörer.

Mottagningen har en bred specialistpsykiatrisk kompetens med olika yrkesgrupper som arbetar tvärprofessionellt.

Vi strävar efter att se människan ur ett helhetsperspektiv och att hjälpa patienterna att hitta egna resurser för att öka välbefinnandet och höja den egna livskvaliteten.

Du kommer till en arbetsplats med god stämning, öppet klimat och gott kollegialt samarbete. Mottagningen består av cirka 60 medarbetare, sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, läkare, arbetsterapeuter, rehabkoordinator och medicinsk sekreterare.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef behöver du ha kunskap om psykiatri och den lagstiftning som styr vården. Du är positiv och har god förmåga att leda arbetet i såväl lugna som stressiga situationer. Arbetet som enhetschef innebär ansvar för enheten gällande arbetsmiljö, patientsäkerhet, budget och verksamhetsutveckling. Till din hjälp har du HR-partner, controller samt verksamhetsutvecklare.

Du ingår i öppenvårdens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, verksamhetsutvecklare och övriga enhetschefer.

Vi söker dig som vill vara en del i arbetet med att utveckla vuxenpsykiatrins öppenvård i Dalarna. Du har förmåga att kunna skapa engagemang och göra dina medarbetare delaktiga. Du har god kommunikativ förmåga, ärlig och transparant. Du är kreativ och har förmåga att delegera. Du är lyhörd och kan hantera svåra situationer och konflikter.

Tjänsten innebär tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Kvalifikationer

Krav:

 • Utbildning inom hälso- och sjukvård som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Erfarenhet av arbete som chef/ledare med ansvar för verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi
 • Körkort B
 • Erfarenhet av arbete som chef/ledare med ansvar för verksamhet, arbetsmiljö, ekonomi

Meriterande:

 • Akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård
 • Chefs- och ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av arbete inom psykiatrisk verksamhet

Personliga egenskaper:

Du är en ledare som

 • skapar delaktighet, och samverkar inom och utom den egna verksamheten
 • delar med dig av egen erfarenhet för att utveckla egna och andras idéer - allt med fokus på att hitta lösningar och komma framåt
 • sätter patienten i fokus och jobbar målmedvetet för att förbättra verksamheten utifrån ett patientperspektiv
 • arbetar strukturerat med fokus på regler, system, koordination och effektivitet
 • anger inriktning för projekt och skapar motivation och handling hos andra

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.