Enhetschef till Länsvuxenpsykiatrin Falun-Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vill du vara med att utveckla Länsvuxenpsykiatrin Falun-Säters heldygnsvård till framtidens psykiatri och beroendevård. Länsvuxenpsykiatrin har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin, med ansvarar för psykiatrisk akutvård, slutenvård, missbruks- och beroendevård. Kliniken bedriver verksamhet på två orter Falun och Säter. Verksamhetens mål är att patienter, anhöriga och medarbetare står i focus. Vi strävar efter att tillsammans skapa en personcentrerad vård av hög kvalitet. Vår vision är att ge patienterna bästa möjlighet att tillfriskna och undvika onödig tid inom slutenvården. Visionen innefattar en arbetsplats där medarbetare trivs, utvecklas inom sin yrkesroll och som person. Vi arbetar enligt evidens och beprövad erfarenhet samt med regelbundna utbildningar.

På båda orterna finns tillgång till vårdutvecklare, administrativa teamet samt behandlingsteam med psykologer, kuratorer och arbetsterapeut.

Säter: Akutpsykiatriska mottagningen, Avd 90, Avd 95

Falun: Beroendeakuten, avd 65 + LARO, Avd 60 + ECT/rTMS

På våra 4 vårdavdelningar arbetar läkare, sjuksköterskor och skötare i team tillsammans med behandlingsteamets psykologer, kuratorer och arbetsterapeuter. Som ett stöd till enheterna finns medicinska sekreterare. Vi vårdar patienter enl olika vårdformer med olika psykiatriska tillstånd utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.

Aktuell tjänst innebär att vara enhetschef för Akutpsykiatriska mottagningen, natt sjuksköterskorna i Säter, behandlingsteamet Falun+Säter samt ECT/rTMS enheten i Falun.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för akutmottagningen, natt sjuksköterskorna i Säter, behandlingsteamet samt ECT/rTMS enheten behöver du ha god kunskap om psykiatri, beroende, samsjuklighet och den lagstiftning som styr vården. Men framför allt behöver du vara flexibel och gilla att ha olika typer av uppdrag samt förmågan att hantera olika situationer. Du bör ha god kunskap om de olika professioner du skall arbetsleda. Du bör vara positiv och ha god förmåga att snabbt ställa om då verksamheten ofta är akut är flexibilitet och god förmåga att leda arbetet i såväl lugna som stressiga situationer en förutsättning. Arbetet som enhetschef innebär ansvar för enheterna gällande arbetsmiljö, patientsäkerhet, budget och verksamhetsutveckling. Till din hjälp har du HR, ekonom, verksamhetsutvecklare och de olika fackliga organisationerna. Du är en del av klinikens ledningsgrupp och tillsammans med verksamhetschef och övriga enhetschefer förväntas du arbeta för klinikens bästa gällande patientsäkerhet, personalens arbetsmiljö och fortbildning samt klinikens utveckling.

Vi söker dig som är positiv och engagerad med förmåga att göra dina medarbetare delaktiga. Du skall vara lyhörd och kunna hantera svåra situationer och konflikter. Du är strukturerad och har förmågan att hantera olika situationer och personer. Du är trygg i dig själv och har god förmåga att leda och delegera arbete. Du arbetar utifrån verksamhetens uppdrag och uppsatta mål och har förståelse för de utmaningar hälso- och sjukvården står inför gällande att möta behoven med tillgängliga resurser. Du är en vän av ordning med driv, framåtanda och hög kapacitet och räds inte att kliva fram och visa riktning. Du kan prioritera och anpassa verksamheten utifrån de vi faktiskt är till för, patienterna. Samarbete ser du som en självklarhet och du har god förmåga att kommunicera såväl i tal som skrift. Hos oss inom slutenvårdspsykiatrin erbjuds du ett utvecklande, utmanande och otroligt spännande arbete på en arbetsplats med kompetenta kollegor som alla har samma mål att erbjuda psykiatri av hög kvalitet utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.

Kanske lockas du av flera av våra aktuella tjänster inom division psykiatrin. Vi ber dig då rangordna tjänsterna du söker. Att du visar intresse för flera olika tjänster betyder att du är nyfiken och redo att ta dig an flera olika utmaningar. Tillsammans kommer vi fram till vilken tjänst som är bäst för just Dig. Du anställs i din grundprofession med ett förordnande som enhetschef i 3 år med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 • har relevant yrkeslegitimation inom Hälso- och sjukvård
 • har erfarenhet som chef, ledare, samordnare eller liknande med ansvar för tex: patient, personal, budget, verksamhet
 • har god kunskap om psykiatri, beroende, samsjuklighet och den lagstiftning som styr vården
 • har B-körkort (vanlig personbil) för manuell växellåda

Det är meriterande om du:

 • Erfarenhet av arbete inom psykiatri och eller beroendevård
 • Chefs & ledarskapsutbildning
 • God kunskap om arbetsmiljö
 • Tidigare ansvar för personal, budget och arbetsmiljö
 • Tidigare kliniskt arbete inom psykiatri, beroendevården
 • Erfarenhet av samverkan mellan såväl interna som externa aktörer
 • har språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.