Farmaceut, Läkemedelsförsörjning, Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Läkemedelsenhet Dalarna arbetar länsövergripande med att driva och utveckla regionens läkemedelsfrågor. Enheten bedriver läkemedelsförsörjning till sjukhusens verksamheter, utför vårdnära farmaceutiska tjänster samt utgör stöd i läkemedelsfrågor av strategisk karaktär. Hos oss får medarbetarna använda sin läkemedelskompetens fullt ut och arbeta för patienternas bästa i samma organisation som annan hälso- och sjukvårdspersonal.

Verksamheten utgörs i nuläget av 45 medarbetare och har två avdelningar - avdelning för Läkemedelsförsörjning och Läkemedelsavdelning. Våra medarbetare har ett stort engagemang, besitter samlat en bred läkemedelskompetens och tar dagligen hjälp av varandra för att lösa de frågor som uppkommer.

Avdelningen för läkemedelsförsörjning är Region Dalarnas sjukhusapoteksfunktion och utför flera läkemedelstjänster åt hälso- och sjukvården, exempelvis:

  • Tillhandahållande, beställning och expedition av läkemedel och läkemedelsnära varor.
  • Läkemedelsservice (LMS)
  • Tillverkning av sterila läkemedel inkl. cytostatika samt radiofarmaka
  • Vätskevagnsservice

Avdelningen har fast verksamhet på Falu Lasarett och Mora Lasarett och ambulerar till Avesta Lasarett, Ludvika Lasarett och Säters sjukhus. Enheten på Falu Lasarett har 22 medarbetare och enheten på Mora Lasarett utgörs av ett team på tre medarbetare; två farmaceuter och en apotekstekniker. Då en av farmaceuterna i Mora nu sökt sig till nya utmaningar så finns ett sällsynt tillfälle att söka arbete hos oss för dig som är farmaceut!


Arbetsuppgifter

På Läkemedelsförsörjningens enhet i Mora arbetar ni nära varandra i teamet. Som farmaceut arbetar du främst med tjänsten Läkemedelsservice vilket innebär att se till att de vårdenheter anslutna till tjänsten försörjs med överenskomna läkemedel. Arbetsuppgifter är då beställning, orderhantering och sortimentsarbete. Andra arbetsuppgifter är att vara ett farmaceutiskt stöd för vårdenheterna på Mora lasarett genom att svara på frågor kring läkemedelsförsörjning och hjälpa till att lösa exempelvis akut anskaffning av läkemedel. Du arbetar också nära Regionservice personal då de utför vissa tjänster åt Läkemedelsförsörjningen såsom transport av läkemedel och påfyllning av vätskevagnar.

Beroende på sökandes kompetens, erfarenhet och intresse kan andra arbetsuppgifter komma att bli aktuella. Huvudarbetsort för denna tjänst är Mora men resor i tjänsten till de andra sjukhusen kan förekomma.

Du får en gedigen intern utbildning för dina arbetsuppgifter och kan alltid känna dig trygg i att fråga en kollega. Arbetstid är helgfria vardagar men helgtjänstgöring kan ibland förekomma vid särskilda tillfällen såsom storhelg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • är legitimerad receptarie eller apotekare
  • har B-körkort (vanlig personbil) för manuell växellåda då resor i tjänsten kan förekomma.
  • kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska.

Vi sätter stor vikt vid personlig lämplighet, som farmaceut är du noggrann och kvalitetsmedveten, har god samarbetsförmåga och är kommunikativ samtidigt som du kan arbeta helt självständigt och ta egna beslut. Du har ett driv och känsla för service och ett ödmjukt och professionellt förhållningssätt präglat av flexibilitet och engagemang. Du har ett gott bemötande gentemot kollegor och vårdpersonal och vill vara en del av vårt team.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.