Forsknings-och Innovationsstrateg Folktandvården Dalarna

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Folktandvården Dalarna gör just nu en spännande resa där arbetet drivs för att utveckla en starkare akademisk miljö, samtidigt som infrastrukturer byggs upp för att möjliggöra innovativa lösningar , projekt och forskning i hela regionen. Vi söker nu dig som vill jobba tillsammans med oss för att utveckla Folktandvården Dalarnas utveckling-, innovation- och forskningsverksamhet. I denna position kommer du att axla ansvaret för att leda våra strategiska forskningsinitiativ inom tandvården. En viktig del av ditt arbete kommer att innebära att initiera, bygga upp, leda och utvärdera verksamhet som integrerar klinisk tjänstgöring med forskning och/eller innovations-och utvecklingsprojekt. Detta kommer att kräva nära samarbete med chefer inom Folktandvården. Du kommer också i din roll verka för att sammanställa och sprida sammanfattande kunskapsstöd till berörda parter såväl inom organisationen som i våra etablerade regionala och nationella nätverk.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda strategiska forskningssatsningar i Folktandvården Dalarna initiera, bygga upp, leda och utvärdera forskning och/eller innovations-och utvecklingsprojekt. bedriva egen forskning i omfattningen ca 40%. Den befattning som vi erbjuder kräver ett betydande engagemang, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger mycket tillbaka. Du kommer få vara med att bygga upp en bredare Akademisk verksamhet i en spännande tid där Folktandvården Dalarna inleder betydande samarbete med flera av Tandvårdens lärosäten, både nationellt och internationellt. Tjänsten som Forsknings-och Innovationsstrateg bygger på ett nära samarbete med regionens forsknings- och utbildningsenhet vilket innebär att du kommer samskapa och erbjudas stöd från regionens etablerade infrastruktur, fonder och kompetens relaterat till forskning, utbildning och innovation.

Kvalifikationer

Krav:

-Akademisk utbildning inom relevant område (exempelvis tandvård, beteendevetenskap, hälso- och sjukvård)

-Doktorsexamen

- Erfarenhet av att driva och projektleda forskning och/eller leda strategiska forskningssatsningar.

- Goda språkkunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift


Personliga egenskaper:

Som person är du en person som drivs av att få andra att utvecklas och blomma. Du är också resultatfokuserad och en problemlösare och jobbar uthålligt för att nå dina mål. Du ser till helheten och tar hänsyn till övergripande aspekter i dina prioriteringar. Du är duktig på att planera där du tar fram långsiktiga planer som är övergripande och realistiska. Att bygga relationer och skapa samarbete med personer på olika nivåer i organisationen är naturligt för dig.


Det är meriterande om du även har något/några av följande kompetenser:

-Erfarenhet av att hantera regulatoriska handlingar/ärenden relaterat till etikprövningstillstånd

-Docentmeritering eller motsvarande kunskap

-Forskarhandledarutbildning

-Juridisk kunskap kopplat till forskningsrelaterade frågor

-Utbildning inom pedagogik eller pedagogiskt arbete

-Erfarenhet av innovations-eller utvecklingsarbete


Välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot din ansökan innehållande ett personligt brev samt ett fullständigt CV. Anställningens omfattning: Heltid, inklusive egen forskning.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.