Handledare Psykolog/Psykoterapeut, Samtalsmottagning Barn o unga Borlänge

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Samtalsmottagningen barn och unga har ett familjeperspektiv och bygger på nära samverkan mellan primärvård, socialtjänst och skola, samt ett fördjupat samarbete mellan Barn -och ungdomspsykiatrin och Habiliteringen för att nå tidig upptäckt och säkerställa god vård för målgruppen barn och unga 6-17 år. På mottagningen arbetar kurator, samtalsterapeut och psykoterapeut. Ungdomsmottagningen i Borlänge är dimensionerad för ungdomar från Borlänge, Säter och Gagnefs kommuner. Mottagningen tar emot ungdomar från 13 tom 24 år som på eget initiativ, eller med hjälp av någon, söker vård och stöd. Vi arbetar i team för att stärka ungdomar i deras identitets- och personlighetsutveckling med inriktning på fysisk, psykisk, sexuell och socialkulturell hälsa utifrån ett helhetsperspektiv. Teamet består av barnmorskor, undersköterska, gynekolog, allmänläkare, psykolog och kuratorer. På båda mottagningarna har vi, tillsammans med Borlänge kommun, verksamhet med tidiga insatser för barn och unga med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Vi arbetar ständigt med kvalitetssäkring där handledning är en viktig del.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en legitimerad psykoterapeut alternativt specialistpsykolog med intresse och erfarenhet av att handleda psykosocial personal i patientarbete. Vi erbjuder ett meningsfullt och stimulerande arbete med stort eget ansvar.

Anställningen är en tillsvidareanställning på 25 % och utgår från Samtalsmottagningen barn och unga och Ungdomsmottagningen i Borlänge. Samtalsmottagningar barn och unga samt ungdomsmottagningar finns för länets alla kommuner och denna tjänst kommer att innebära handledning mot flertal mottagningar. Det kan också bli aktuellt att handleda personal på Samtalsmottagningar vuxna. Möjlighet finns att arbeta digitalt.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad psykoterapeut eller psykolog med specialistkompetens
  • Erfarenhet av handledning i psykoterapi
  • B-körkort

Meriterande:

  • Handledarutbildning
  • Erfarenhet av handledning inom området barn och unga
  • Inriktning KBT, helt eller delvis

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.