Kurator, kuratorsenheten Mora Lasarett

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Inom Region Dalarnas hälso - och sjukvård är vi på väg mot framtidens nära vård med personcentrering och kunskapsstyrning i fokus vilket även präglar vår verksamhets resa mot framtiden. Arbetsterapi- och kuratorsenheten har verksamhet vid tre lasarett i regionen, Ludvika, Falun och Mora. Kuratorsenheten i Mora är en liten unik enhet med totalt fem kuratorstjänster samt en avdelningschef. Vårt uppdrag är att bistå med, samt uppmärksamma den specialiserade hälso - och sjukvården på de psykosociala perspektivens betydelse för rehabilitering och hantering av somatisk sjukdom. Vi tar emot patienter och anhöriga på egen vårdbegäran eller remiss från specialistvården. Kreativitet, utveckling, hög kvalitet, god samverkan, värme, uppmuntran och trivsel på arbetet är viktiga ledord för oss.

Är du vår framtida kollega? Ansök redan i dag!

Arbetsuppgifter

Kuratorns uppdrag handlar om att bidra med psykosocialt perspektiv i hälso - och sjukvården och omfattar de psykologiska, systemiska och socialrättsliga perspektiven. Arbetsuppgifterna är varierande och består av direkt psykosocialt utrednings- och behandlingsarbete för patienter och närstående, undervisning, samarbete med vårdpersonal och andra samverkanspartners, handledning av studenter samt att delta i utvecklingsarbeten. Gentemot vårdpersonal hos samverkanspartners vara den psykosociala experten som medvetandegör den psykosociala situationens betydelse för den medicinska behandlingens resultat. Kuratorn bidrar dessutom till att psykosocial problematik inte medikaliseras och har ansvar för att särskilt uppmärksamma våld i nära relationer, barn som närstående samt risk och missbruk. Hos oss arbetar kuratorerna dagtid på vardagar med digitala och fysiska besök, bedömningar på vårdavdelningar samt reser på hembesök till patienter inom den specialiserade palliativa vården. Vi arbetar både med individuella patienter, patientundervisning i grupp och deltar i psykosociala ronder tillsammans med annan personal. Kuratorns arbete hos oss är både omväxlande, lärorikt och spännande och innebär att du får möta människor i olika åldrar och livssituationer.

Självklart utformar vi din introduktion tillsammans och du får också en utsedd erfaren kurator som fadder. Dessutom erbjuds handledning i grupp, kompetensutveckling tillsammans med kuratorerna i basenheten och i hela regionen samt utbildnings- och fortbildningsinsatser som är relevanta för uppdraget. Från 2029 kommer det krav på legitimation som hälso - och sjukvårdskurator för att få arbeta som kurator i hälso- och sjukvården. Det betyder att du som i dag inte har legitimation behöver vara beredd på att vidareutbilda dig.

Regionanställda får även möjlighet att köpa subventionerade busskort, förmånligt friskvårdsbidrag om 2000 kr/år och tjänstepension.

Kvalifikationer

För att söka tjänsten finns det krav på att du har:

  • Socionomexamen
  • B-körkort

Det är meriterande om du även har:

  • Legitimation som hälso - och sjukvårdskurator
  • Grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1)
  • Handledarutbildning
  • Kunskap om barn som närstående, våld i nära relation samt risk- och missbruk.
  • Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso - och sjukvården

Vi förutsätter att du har god kommunikativ förmåga, kan skapa goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående och att du gärna delar med dig av din kunskap. Just nu befinner sig kuratorsenheten på en utvecklingsresa och vi behöver dig som både vill och kan bidra med både kompetens och framåtanda på heltid. Självklart bidrar du även rent generellt till ett positivt arbetsklimat med samarbete i fokus. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.