MBHV-Psykolog till Familjecentralen Leksand och VC Rättvik

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Denna tjänst innebär ett delat uppdrag fördelat på 60% arbetstid i Leksand och 40% i Rättvik.

Både i Leksand och Rättvik kommer du att arbeta i ljusa, väl anpassade lokaler och du kommer samarbeta med många fina och erfarna kollegor. I Leksand är du placerad på kommunens Familjecentral, som inhyser både Mödrahälsovård, Barnhälsovård, Kommunens familjebehandlare och Öppna förskola. I Rättvik i en del av Vårdcentralens lokaler i nära anslutning till övriga verksamheter.

Både Leksand och Rättvik är två små kommuner, vackert belägna vid sjön Siljan i dalarna.

Vi arbetar enligt Hälsovalsuppdrag och har idag ca 90 respektive 50 personer anställda. Upptagningsområdet innefattar en befolkning på drygt 15 000 respektive 11 000 invånare.

Arbetsuppgifter

Varmt välkommen till oss!

I arbetet som psykolog inom mödra-/barnhälsovården kommer du att arbeta i nära samarbete med både barnmorskorna på MHV samt BHV-sjuksköterskorna, men även med kommunens familjeteam.

Psykologverksamheten inom MHV/BHV har ett brett folkhälsouppdrag med målsättning att främja barns hälsa och utveckling från graviditet fram till start i förskoleklass. Som psykolog inom MHV/BHV möter du oändliga variationer av livssituationer och frågeställningar kopplade till graviditet, föräldraskap och småbarnsåren. I arbetet med familjer ingår korttidsbehandling av psykisk ohälsa relaterad till graviditet/föräldrablivande, råd och stöd i föräldraskapet, samspelsbehandling och barnbedömningar på primärvårdsnivå. I arbetet runt patienten/familjerna som har behov av psykologens insats, har du ett nära samarbetar med personalen på MHV/BHV, men även med kommunens förskolor, specialpedagoger, familjebehandlare. Även med externa parter som BUP, HAB, Logopedmottagningen med flera. I MBHV-psykologens uppdrag kan det även ingår konsultation till barnmorskor och sjuksköterskor inom BHV, arbete med metodutveckling och fortbildning av personal, samt delta i föräldragrupper. Du kommer få kontinuerlig handledning av extern psykolog som är specialist inom området samt även ingå i ett nätverk med övriga MBHV-psykologer i regionen som arrangerar regelbundna träffar.

Kvalifikationer

Du är Legitimerad psykolog.

Kunskap och arbete kring graviditet och föräldrablivandets psykologi, spädbarns- och småbarnspsykologi och/eller folkhälsokunskap är meriterande. Det är önskvärt att du har tidigare erfarenhet av arbete inom MBHV eller likande verksamhet.

Arbetet som MBHV-psykolog är självständigt. Det är därför av stor vikt att du som person är noggrann och strukturerad. Samarbetsförmåga och flexibilitet är andra egenskaper vi lägger stor vikt vid.

B-körkort är ett krav.

Enligt regionens policy, kommer drogtest samt utdrag från belastningsregistret att ske inför eventuell anställning.

Intervjuer sker löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.