Medicinteknisk ingenjör, Medicinsk Teknik och IT, placering Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Medicinsk Teknik (MT) är en avdelning inom enheten Medicinsk Teknik och IT (MIT) som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Region Dalarna. MT har 50 medarbetare placerade på lasaretten i Falun, Mora, Ludvika och Avesta.

Placeringsort är Falun, men eftersom MT är länsövergripande verksamhet förekommer även uppdrag som innebär resor inom länet. Region Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots, se Rekryteringslots Dalarna - Ny karriär, nya möjligheter och nytt liv i Dalarna!

Arbetsuppgifter

Matilda, Eslam, Philip och Jonas här! Är du vår nya kollega till röntgengruppen i Falun? Vi är fyra drivna och glada ingenjörer som söker dig som är positiv och lösningsorienterad. Du har ett brinnande intresse för tekniska utmaningar och vill bidra till att göra skillnad för vårdpersonal och patienter varje dag.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter inom området bild och funktionsmedicin. Området är i ett expansivt läge både vad gäller lokaler och utrustning. Arbetsuppgifterna går från stort till smått : byta komponenter, felsöka loggar, vara delaktig vid upphandlingar och inköp, installationer av ny utrustning samt demontering av gammal utrustning. Arbetsområdet består av service och underhåll av bildgivande utrustning såsom ultraljud, röntgen, nuklearmedicin och magnetresonanstomografi.

Din första tid kommer att bestå av introduktion i form av praktiskt arbete tillsammans med oss i gruppen. Du kommer att få kompletterande utbildning för olika teknikområden och apparatmodeller. Tjänsten kräver att du är initiativrik och har lätt för att arbeta självständigt samt ser ett tydligt värde i att ta stöd av dina kollegor vid behov.

Kvalifikationer

Allmänna krav:

 • Högskoleingenjör eller kombination av utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Kompetens inom ett eller fler av nedanstående områden:

Slätröntgen

Röntgengenomlysning

Ultraljud bildgivande

 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift så att man kan kommunicera skriftligt och muntligt med kunder och arbetskamrater.
 • Förmåga att kommunicera på engelska i tal och skrift för att kunna tillgodogöra sig serviceutbildning, samt läsa och förstå dokumentation på engelska
 • B-körkort

Meriterande:

 • Medicinteknisk högskole-, eller civilingenjörsexamen
 • Högskoleingenjörsexamen, eller examen från högre utbildning
 • IT-kunskap, klient/server-applikationer, nätverk
 • Erfarenhet av medicinteknisk utrustning
 • Erfarenhet av praktiskt servicearbete (t ex el, mekanik, elektronik)
 • Projektledning eller vana att arbeta i projekt

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.