Medtekn ingenjör gymn Vikariat Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Medicinsk Teknik (MT) är en avdelning inom enheten Medicinsk Teknik och IT (MIT) som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Region Dalarna. MT har 50 medarbetare placerade på lasaretten i Falun, Mora, Ludvika och Avesta.

Placeringsort är Falun, men eftersom MT är länsövergripande verksamhet förekommer även uppdrag som innebär resor inom länet. Region Dalarna samarbetar med andra arbetsgivare i länet angående medflyttarfrågor, genom Rekryteringslots, se Rekryteringslots Dalarna - Ny karriär, nya möjligheter och nytt liv i Dalarna!

Arbetsuppgifter

Arbetsbeskrivning allmänt:

Medicinsk Teknik ger vårdverksamheterna support och stöd inom ett brett teknikområde omfattande bl.a. el, elektronik, data/IT, gas- & vätsketeknik, optik, finmekanik och mekanik. Arbetsuppgifterna är ansvarsfulla och ibland krävande men ett väl utfört arbete ger ofta mycket positiv energi tillbaka i form av uppskattning från våra kunder.

Vi söker medarbetare som med sin kompetens kan bidra till att skapa hög patientsäkerhet och hög tillgänglighet för den medicintekniska utrustningen i vården.

Arbetsbeskrivning denna tjänst:

Vi söker nu en tekniker med gott praktiskt handlag till ett av våra team som ger vårdverksamheterna support bl.a. inom områden patientövervakning, hjärtdiagnostik, neurofysiologi, MIDS-system (medicintekniska informationsdatasystem) samt optik och finmekanik. Du har goda IT kunskaper och är genuint intresserad av IT och teknik och tycker att det är roligt att arbeta med service i sjukvården och inom området Medicinsk Teknik.

Du kommer att självständigt jobba med avhjälpande och förebyggande underhåll samt leveranskontroller av medicinteknisk utrustning. Arbetet förutsätter ett bra samarbete och en god dialog med såväl vårdpersonal som kolleger. Du kommer även att ha många leverantörskontakter.

Vikariatet gäller under en föräldraledig och att avslutas när ordinarie personal är tillbaka.

Kvalifikationer

Allmänna krav:

 • Eftergymnasial teknisk utbildning eller motsvarande.
 • Kännedom inom operativsystem, nätverk och mjukvaruhantering.
 • Kännedom inom något eller flera av områdena: elektronik, el, optik, finmekanik, vätsketeknik.
 • Bred teknisk kompetens och praktiskt handlag, kvalitetsmedvetenhet och förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
 • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift då kravet på att kommunicera med vårdpersonal och att dokumentera alla serviceinsatser är högt.
 • Behärska teknisk engelska på rimlig nivå för att kunna kommunicera skriftligt och muntligt med internationella serviceorganisationer och för att läsa servicemanualer.
 • God samarbetsförmåga, servicekänsla och social kompetens.
 • B-körkort (Manuell)

Det är meriterande om du:

 • Är utbildad civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet och andra utbildningar.
 • Är utbildad inom medicinsk teknik
 • Är certifierad medicinsk ingenjör
 • Har erfarenhet av medicintekniskt arbete (speciellt om det är inom en sjukvårdsorganisation)
 • Har erfarenhet av att arbeta med felsökning och reparationer av avancerad teknisk utrustning
 • Har kunskaper i regelverket för medicinteknisk utrustning
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket för oss bland annat innebär hög servicegrad, brett tekniskt kunnande, noggrannhet och en vilja att samarbeta.

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.