Medtekn ingenjör Operation/Behandlingsnära utrustning Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Medicinsk Teknik (MT) är en avdelning inom enheten Medicinsk Teknik och IT (MIT) som ansvarar för både medicintekniska produkter och IT-verksamhet i Region Dalarna. MT har medarbetare placerade på lasaretten i Falun, Mora, Ludvika och Avesta.

Vi medverkar till att vården har tillgång till säker och ändamålsenlig utrustning under dess hela livscykel från upphandling, anskaffning och installation, via förebyggande och akut service till skrotning. Vårt mål är att utrustningarna ska vara välfungerande, att både personal- och patientsäkerheten är hög och att den medicintekniska verksamheten bedrivs kostnadseffektivt.

Medicinsk Teknik ger vårdverksamheterna support och stöd inom ett brett teknikområde som el, elektronik, data/IT, gas- & vätsketeknik, optik, rehab & träning, sterilteknik, radiologi, finmekanik och mekanik. Arbetsuppgifterna kräver ansvarsfulla medarbetare och är ibland krävande men ett väl utfört arbete ger ofta mycket positiv energi tillbaka i form av uppskattning från våra kunder. Vi söker medarbetare som med sin kompetens kan bidra till att skapa hög patientsäkerhet och hög tillgänglighet för den medicintekniska utrustningen i vården.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ingenjör/tekniker till ett av våra team för att ge vårdverksamheterna support med utrustning som är operations och behandlingsnära. Viktigt att du kan ta dig an uppgifter av varierande karaktär inom både mekanik och elektronik, att du är van vid självständigt arbete och kan hålla en god dialog och servicekänsla med såväl vårdpersonal, kolleger, leverantörer och andra parter i Regionen. Du är genuint intresserad och tycker att det är roligt att arbeta med service i sjukvården och inom området Medicinsk Teknik. Du kommer att jobba med avhjälpande och förebyggande underhåll samt leveranskontroller och inköp av medicinteknisk utrustning. Våra tekniker utbildas i takt med att ny utrustning köps in och utveckling inom områden sker. Placeringsort är Falun, men eftersom MT är en länsövergripande verksamhet förekommer även uppdrag som innebär resor inom länet.

Kvalifikationer

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är kommunikativ och kan hålla en god dialog med såväl vårdpersonal, kollegor, leverantörer och andra parter i Regionen. Du är genuint intresserad och tycker att det är roligt att arbeta med service i sjukvården och inom området Medicinsk Teknik. Vi värderar ansvarstagande och kvalitetsmedvetenhet högt och att man förstår vikten av att dokumentera allt som görs på viktig apparatur.

Allmänna krav:

Högskoleingenjör eller kombination av utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig

Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift

Kunskaper i engelska både i tal och skrift för att kunna tillgodogöra sig serviceutbildning hos leverantör, samt läsa och förstå dokumentation på engelska

B-körkort manuell

God datorvana

Meriterande:

Medicinteknisk högskole-, eller civilingenjörsexamen

Högskoleingenjörsexamen, eller examen från högre utbildning

Erfarenhet av praktiskt servicearbete (t ex el, mekanik, elektronik)

Erfarenhet av medicinteknisk utrustning

IT-kunskap, klient/server-applikationer, nätverk, etc

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.