Psykolog och psykoterapeut till Traumacenter i Dalarna

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Traumacenter är en subspecialiserad mottagning med ett länsövergripande uppdrag inom öppenvårdspsykiatrin. Hos oss står både patienter och medarbetare i focus. Vi strävar efter att tillsammans skapa en personcentrerad vård av hög kvalitet. Visionen innefattar en arbetsplats där medarbetare trivs, utvecklas inom sin yrkesroll och som person. Vi arbetar enligt evidens och beprövad erfarenhet samt med regelbundna utbildningar. Traumacenter Dalarna erbjuder behandling för personer med svår PTSD, på specialistnivå. Mottagningen söker nu legitimerade psykologer och psykoterapeut som tillsammans med övriga medarbetare vill vara med och utveckla vården för patienter med komplex/svår PTSD. Vi kan erbjuda dig en stimulerande arbetsplats med starkt fokus på vårdens innehåll och utveckling.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp bestående av psykologer och psykoterapeuter och fysioterapeut med kompetenser inom flera teori- och metodinriktningar. Vi är en liten arbetsgrupp vilket ställer krav på god samarbetsförmåga och samtidig god förmåga att arbeta självständigt med en vilja att utveckla vårt arbetssätt. Vi söker kunniga psykologer och psykoterapeuter i syfte att på bästa sätt utveckla och driva vår spännande och samhällsviktiga verksamhet framåt.

Arbetstiden är förlagd måndag - fredag, dagtid även om vi är öppna för flexibla arbetstider.

Arbetet innefattar bland annat att

  • göra bedömningar inklusive diagnostik
  • genomföra psykologiskt, terapeutiskt behandlingsarbete
  • vid behov genomföra psykologiska utredningar för mottagningens patienter
  • delta vid remissbedömningar och behandlingskonferenser
  • utifrån egen kompetens delta vid utbildningar, konsultationer och handledning till kollegor och externt mot vårdgrannar
  • delta i enhetens arbete med att skapa och applicera lämpliga utvärderingar av vårt patientarbete
  • delta i grupphandledning tillsammans med övriga medarbetare på mottagningen

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig. Handledning och utbildning erbjuds medarbetarna vid behov. Vi ser fram emot att höra från dig!

Tillsättning av tjänst sker om erforderliga beslut fattas.

Kvalifikationer

Krav: Vi söker dig som är legitimerad psykolog eller psykoterapeut med erfarenhet av psykologisk, terapeutisk behandling och som ser en utmaning i att arbeta med individer med svår PTSD-problematik.

Meriterande: Vi ser gärna att du har erfarenhet av och vidareutbildning i psykologisk behandling men detta är inget krav.

Personliga egenskaper: Du arbetar strukturerat och självständigt, med god samarbetsförmåga i relation till både patienter och kollegor. Vi är mycket positiva till att du vill utveckla din professionella kompetens på olika sätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Inför anställning kommer utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister att tas liksom drogscreening vid nyanställning enligt Region Dalarnas rutin.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.