Regionjurist till Region Dalarna

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar. Vi söker nu en regionjurist till rättsenheten, som är placerad i regiondirektörens stab.

På enheten arbetar för närvarande fyra jurister som, i första hand, ger juridiskt stöd till regiondirektören och övrig tjänstemannaledning. Vi söker dig som vill vara med på en spännande utvecklingsresa och som vill arbeta i ett sammansvetsat gäng. Är du en skicklig problemlösare som motiveras av att arbeta med samhällsviktiga utmaningar är tjänsten hos oss en möjlighet för dig.

Arbetsuppgifter

Som regionjurist har du en central roll i organisationen där du arbetar brett med juridiska frågeställningar inom olika rättsområden. Du kommer exempelvis att stödja organisationen inom frågor som rör hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, offentlig rätt och sekretessfrågor, men även ett stort antal andra rättsområden är aktuella, då organisationen bedriver en bred verksamhet. Du måste även vara beredd att delta i utbildningar av regionens personal och företräda regionen i olika processer. Du kommer dagligen att hantera ärenden med en varierande grad av komplexitet, där du på ett självständigt sätt lämnar juridisk rådgivning.

Kvalifikationer

Du har en juristexamen, och en gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt utredningsarbete. Det är även meriterande om du har förståelse för hur en politiskt styrd offentlig organisation fungerar. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper, för att både du och vi ska trivas med att arbeta tillsammans.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Intervjuer genomförs löpande.