Sem vik Barnmorska till Kvinnokliniken, Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Kvinnokliniken består av förlossningsavdelning, antenatalavdelning, BB, BB-mottagning, gyn- avdelning, gynmottagning, patienthotell och kuratorsverksamhet. Som den enda förlossningskliniken i Dalarna föddes det 2640 barn under 2022.

Arbetsuppgifter

Förlossningen i Falun handlägger både normala och komplicerade förlossningar från graviditetsvecka 28 och framåt. Hos oss får du hela bredden i en lagom stor miljö. Vi arbetar evidensbaserat för en trygg säker och personcentrerad vård med den blivande och nyblivna familjen i fokus. Det friska värnas i det normala såväl som i det komplicerade födande i den mån det är möjligt, utifrån rådande riktlinjer och vetenskap. Vi har ett nära samarbete med Neonatalavdelningen för att främja samvården mellan mor och barn.

Arbetet som barnmorska på vår klinik omfattar alla de uppgifter som ingår på en förlossningsavdelning och BB/Gyn. Där arbetar du med vård, stöd och omvårdnad vid graviditet, förlossning och i eftervården både med normala och avvikande tillstånd. Vård av det nyfödda friska barnet, amningsrådgivning samt främjande av föräldraskap. På BB/Gyn vårdas även patienter med gynekologiska tillstånd.

På förlossningen arbetar vi i team tillsammans med undersköterskor och läkare och målet är att alla familjer ska få den vård som just de behöver. BB/gyn är en medicinsk eftervårdsavdelning, friska mammor och barn stannar oftast på vårt patienthotell eller går på tidig hemgång, då ingår besök på vår BB-mottagning som har öppet alla dagar i veckan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska och vill arbeta i förlossnings- och eftervården. Du känner ett stort engagemang i mötet med människor och är genuint intresserad av vården av den gravida, födande och nyförlösta kvinnan och hennes familj.

Du bör tycka om att arbeta i team och ha en god samarbetsförmåga samtidig som du trivs med att arbeta självständigt. Du är van och trygg med att fatta beslut och prioritera i akuta situationer. Arbetsglädje och nytänkande är viktigt för oss och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har arbetat som barnmorska i några år.

Ansökan

Bifoga följande i din ansökan:

- kopia av betyg och legitimation

- personligt brev

- fotografi

- rekommendationsbrev från din nuvarande chef

- två arbetsgivarföreträdare för referenser

Din ansökan ska ha kommit in till Region Dalarna senast den: 2024-03-31. Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.