Sem vik Sjuksköterska till Psykiatriska kliniken, Falun

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Länsvuxenpsykiatrin Falun & Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin, med ansvarar för psykiatrisk akutvård, slutenvård, missbruks- och beroendevård samt specialistvård för patienter med ätstörningar, könsdysfori och trauma. Vi är en klinik där både patienter och medarbetare står i focus. Vi strävar efter att tillsammans skapa en personcentrerad vård av hög kvalitet. Vår vision är att ge patienterna bästa möjlighet att tillfriskna och undvika onödig tid inom slutenvården. Visionen innefattar en arbetsplats där medarbetare trivs, utvecklas inom sin yrkesroll och som person. Vi arbetar enligt evidens och beprövad erfarenhet samt med regelbundna utbildningar.

Vi söker dig sjuksköterska erfaren eller som vill prova på psykiatrin i sommar. Ung som gammal, deltidsarbetande, studerande eller kanske pensionär för vikariat eller timmar vid behov. För dig som väljer att stanna hos oss efter sommaren erbjuder vi alla våra nya sjuksköterskor ett kliniskt utvecklingsår innefattande:

  • En strukturerad, förstärkt och förlängd arbetsplats introduktion
  • Föreläsningar och utbildningsdagar
  • Processinriktad handledning

Hör av dig så berättar vi mer.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu sjuksköterskor till våra enheter i Falun. På vårdavdelningen arbetar man dag, kväll, helg eller natt. På LARO mottagningen arbetar man dagtid vardagar. Uppge i din ansökan vilken enhet du vill arbeta på samt om du önskar arbeta dag eller natt.

Avdelning 60 är en allmänpsykiatrisk avdelning där patienter vårdas på grund av olika psykiska tillstånd. Avdelningen har 14 vårdplatser fördelat på två vårdlag. Patienter med svår somatisk samsjuklighet vårdas här nära den somatiska akutsjukvården. Avdelningen erbjuder brukarstyrd inläggning, ECT behandling samt det strukturerade återhämtningsprogrammet -Steg mot återhämtning. På avdelningen arbetar man i team kring patienten bestående av skötare, sjuksköterska och läkare.

Avdelning 65 är specialiserad på beroendevård där behandlingen på avdelningen i huvudsak är inriktad på abstinensbehandling av riskabstinenser. Avdelningen har 12 vårdplatser och arbetar aktivt med motivationsarbete både enskilt och i grupp för patienterna. Avdelningen har en egen akutmottagning kopplat till vårdavdelningen. På avdelningen arbetar läkare, sjuksköterska och skötare i team kring patienterna.

Till båda vårdavdelningarna finns behandlingsteamet knutet med psykolog, arbetsterapeut och kurator.

LARO mottagningen är en mottagning för länets opioidberoende patienter. Läkemedelsadministrering och psykosociala behandlingsinsatser enskilt och i grupp. Kontaktmannaskap och återfallsprevention. På mottagningen arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare och kurator i team kring patienterna.

Gott samarbete med kommunernas socialtjänst, primärvården och psykiatrins öppenvård är en framgångsfaktor i arbetet.

Kvalifikationer

  • Du är legitimerad sjuksköterska
  • Meriterande om du är vidareutbildad inom Psykiatri och/eller beroendevård. Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta och har ett genuint intresse för att vårda patienter med psykisk ohälsa, beroende och samsjuklighet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.