Sem vik Skötare, Rättspsykiatriska kliniken Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Rättspsykiatriska kliniken ansvarar för högspecialiserad vård på läns-, region- och riksnivå. Vi vårdar i huvudsak patienter enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, men även patienter som insjuknar under pågående kriminalvård eller under häktningstiden. Totalt har vi 78 vårdplatser uppdelat på sju avdelningarna som är bemannade med erfarna sjuksköterskor och skötare. Sjuksköterskor och skötare arbetar tillsammans i vårdlag och samarbetar med klinikens behandlingsteam med kurator, psykolog, arbetsterapeut, beroendebehandlare och läkare. Vi arbetar hela tiden med att utveckla och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som skötare är samtal med patienter, anhöriga och vårdgrannar en viktig arbetsuppgift. Vi arbetar också med gruppverksamhet, IMR på avdelningen. På avdelningen arbetar vi med kontaktmannaskap där man som skötare/sjuksköterska är ansvarig för sina patienter. Du kommer att delta i det dagliga omvårdnadsarbetet på avdelningen. Vi arbetar för att erbjuda patienterna färdigheter som främjar återhämtning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med rättspsykiatrisk vård i sommar. Vi söker i första hand dig som har har examen från Vård- och omsorgsprogrammet alternativt YH-utbildning Skötare inom Psykiatrisk verksamhet 400 poäng eller motsvarande relevant utbildning. Dock läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av psykiatrisk vård är meriterande men inget krav.

Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och vill jobba i team där patienten ingår som självklar medlem. Du är intresserad av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienterna. Som en del i vår rekryteringsprocess kommer utdrag begäras från belastningsregister och Kronofogdemyndigheten, samt att vid en eventuell anställning så kommer Du få genomgå ett drogtest. Intervjuer och tillsättning sker fortlöpande.

Det är meriterande om du har programfördjupning Psykiatri och Samhällsbaserad psykiatri om du gick Vård- och omsorgsprogrammet tidigare.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Information om yrkestiteln

Fr o m 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett arbete hos oss i Region Dalarna efter 1 juli innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att du kan uppvisa ditt bevis. Du som hade en tillsvidareanställning med titeln undersköterska när de nya reglerna började gälla den 1 juli 2023, kan fortsätta att använda underskötersketiteln i 10 år. Du kan behålla titeln även om du byter arbetsplats/arbetsgivare efter den 1 juli. Därefter behöver du ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.