Sem vik skötare/undersköterska avd 90 och 95 Länsvuxenpsykiatri Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Nu söker vi skötare/undersköterskor för semestervikariat till avdelning 90 och 95 för tjänstgöring 24/7.

Allmänpsykiatriska kliniken Falun & Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin med huvuduppgift att vårda och behandla patienter vid akuta psykiatriska tillstånd. Klinikens enheter finns både i Säter och Falun. I Säter finns länets enda psykiatriska akutmottagning samt avd 90 och 95. I Falun finns beroendecentrum, en allmänpsykiatrisk avdelning, mottagning för ätstörningar, mottagning för ECT.

  • Avdelning 90 i Säter har 10 platser och är länets enda psykiatriska intensivvårdsavdelning med hög bemanning dygnet runt. På avdelningen vårdas patienter med allvarliga psykiatriska symtom där det finns risk för att hen skadar sig själv eller andra. Patienterna vårdas oftast med stöd av LPT, Lagen om psykiatrisk tvångsvård.
  • Avdelning 95 i Säter är en allmänpsykiatrisk avdelning med 18 platser för patienter med olika psykiatriska diagnoser i lugnare skede. Patienterna vårdas enligt HSL eller LPT. På båda avdelningarna arbetar läkare, sjuksköterskor och skötare tillsammans i team och eftersträvar ett personcentrerat bemötande och synsätt. Säkerhetsrutinerna på våra avdelningar är tydliga, viktiga och väl inarbetade.

Arbetsuppgifter

Som skötare arbetar du närmast patienten med behandlings- och omvårdnadsinsatser utifrån patientens unika behov. Rondarbete, stödsamtal, dokumentation, provtagning, gruppsessioner och tjänstgöring i patientköket ingår också i skötarnas arbetsuppgifter. Transporter av patienter till och från undersökningar förekommer. Då används leasingbil och två-tre vårdpersonal genomför transporten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med vård- och behandlingsinsatser till patienter med allvarliga psykiatriska symtom i det akuta skedet. Du har god samarbetsförmåga och vill arbeta i team där patienten ingår som en självklar medlem. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

Du är utbildad skötare eller undersköterska som har gått Vård- och omsorgsprogrammet eller yrkespaketet Vård och omsorg på vuxenutbildningen.

Du har en pågående utbildning som undersköterska inom Vård- och omsorgsprogrammet eller yrkespaketet Vård och omsorg på vuxenutbildningen.

Önskvärt att du har B-körkort.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Information om yrkestiteln

Fr o m 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett arbete hos oss i Region Dalarna efter 1 juli innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att du kan uppvisa ditt bevis. Du som hade en tillsvidareanställning med titeln undersköterska när de nya reglerna började gälla den 1 juli 2023, kan fortsätta att använda underskötersketiteln i 10 år. Du kan behålla titeln även om du byter arbetsplats/arbetsgivare efter den 1 juli. Därefter behöver du ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.