Sem vik undersköterska, vårdcentral Leksand

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Mottagningen är lokaliserad på Leksands Vårdcentral. Vi arbetar enligt Hälsovalsuppdrag och har idag ca 90 personer anställda. Upptagningsområdet innefattar en befolkning på drygt 15 000 invånare.

Arbetsuppgifter

Vi söker Dig som är undersköterska och vill arbeta tillsammans med oss i vårt team i sommar.

Arbetet som undersköterska hos oss består till stor del av provtagning, men även bemanning av våra egna mottagningar, detta i ett tätt samarbete med övriga yrkeskategorier på Vårdcentralen.

Utifrån Dina tidigare kunskaper och erfarenheter, kommer vi att planerar Din introduktion och vilka delar Du kommer att bemanna.

Anställningen avser sommarvikariat 240601-240811.

Kvalifikationer

Du har examen som undersköterska från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande relevant utbildning.

Det är meriterande att du har programfördjupning Akutsjukvård och Medicin 2 (om du gått tidigare Vård- och omsorgsprogrammet).

Du är noggrann, har god initiativ- och planeringsförmåga, är stresstålig och tycker om att ta eget ansvar. Det är av stor vikt att Du har lätt för att samarbeta och tycker om mötet med människor och den direkta patientkontakten.

Eftersom tjänsten är ett sommarvikariat, är erfarenhet från mottagningsarbete, gärna inom primärvården ett krav och erfarenhet i att arbeta med journalsystemet Takecare är meriterade.

Varmt välkommen med Din ansökan

Ansökan

Information om yrkestiteln

Fr o m 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett arbete hos oss i Region Dalarna efter 1 juli innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att du kan uppvisa ditt bevis. Du som hade en tillsvidareanställning med titeln undersköterska när de nya reglerna började gälla den 1 juli 2023, kan fortsätta att använda underskötersketiteln i 10 år. Du kan behålla titeln även om du byter arbetsplats/arbetsgivare efter den 1 juli. Därefter behöver du ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska.

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.