Sem vik undersköterska/ vårdpersonal under utbildning, Akuten Mora

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Vi på Moras akutmottagning är stolta över våran verksamhet och kvalitén som vi faktisk levererar.

Klyschigt? Ja kanske, men för oss är det viktigt med arbetsmiljön samt att ha patienterna i fokus! Du kommer vara en del av ett inspirerande och ambitiöst team med sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Vi prioriterar/sorterar patienterna med Triage enligt RETTS, ett kvalitetssäkrat verktyg som används på de allra flesta akutmottagningar i Sverige. Där du som undersköterska arbetar tillsammans med din sjuksköterska. Exempelvis tar du EKG, Vitalparametrar, prover, förbereder patienten inför läkarbedömning. Du har även en central roll vid traumaomhändertagande samt bistår läkare vid sutureringar. Vi jobbar ständigt med kompetensutveckling i det kliniska arbetet med bland annat teamträning och medicintekniska apparater.

Du som söker ska vara undersköterska, avslutat termin 4 på sjuksköterskeprogrammet eller avslutat termin 3 på läkarprogrammet.

För dig som vill ta steget över till akutsjukvård här i Mora är detta en möjlighet att få foten in i verksamheten. Vi tillämpar flexibla scheman utifrån individuella behov. Exempelvis längre arbetspass med fler fridagar.

Anställningen innebär ett sommarvikariat under perioden 240603-240831 eller enligt överenskommelse. Eventuellt kommer möjlighet till förlängning att finnas.

Arbetsuppgifter

Det är dags att anställa sommarvikarier i våran verksamhet inför sommaren 2024 och vi kan med glädje nu, erbjuda dig som söker, ett mycket stimulerande undersköterskearbete med omväxlande arbetsuppgifter!

Vårt uppdrag på akutmottagningen är att bedriva specialiserad sjukvård för akut svårt sjuka eller skadade medborgare dygnet runt, alla dagar i veckan. Vår nästa kollega ska vara en undersköterska som gillar att vara i händelsernas centrum, du bör besitta en hög flexibilitet, se till verksamheternas bästa och självständigt kunna ta beslut utifrån din yrkesroll.

Kvalifikationer

Du är utbildad undersköterska som har gått Vård- och omsorgsprogrammet eller yrkespaketet Vård och omsorg på vuxenutbildningen, alternativt har avslutat termin 4 på sjuksköterskeprogrammet eller avslutat termin 3 på läkarprogrammet. Programfördjupningarna Akutsjukvård och Medicin 2 är meriterande (om du studerat på det tidigare Vård- och omsorgsprogrammet).

Vi söker dig som känner trygghet i din roll och ser gärna att du har tidigare vårderfarenhet. Meriterande är om du tidigare har jobbat inom akutsjukvård.

- Du uppskattar utmaningar och ett arbete med varierade uppgifter och tempoväxlingar

- Du som söker är en självgående person som tar ansvar för dina uppgifter

- I mötet med patienten har du ett empatiskt och serviceinriktat förhållningssätt.

- Du har god samarbetsförmåga och har ett gott bemötande mot kollegor

- Du är strukturerad och kan prioritera. Du har ett genuint intresse för att utveckla din kompetens inom omvårdnad och akutsjukvård

- Hos dig finns en ödmjuk attityd och du har ett etiskt förhållningssätt till din omvärld

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Information om yrkestiteln

Fr o m 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett arbete hos oss i Region Dalarna efter 1 juli innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att du kan uppvisa ditt bevis. Du som hade en tillsvidareanställning med titeln undersköterska när de nya reglerna började gälla den 1 juli 2023, kan fortsätta att använda underskötersketiteln i 10 år. Du kan behålla titeln även om du byter arbetsplats/arbetsgivare efter den 1 juli. Därefter behöver du ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.