Sem vik undersköterska/vårdpersonal under utbildning, Närakuten Ludvika

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Nu söker vi undersköterskevikarier till sommaren 2024. Närakuten öppnades den 1/6-21 och är en 24/7- verksamhet som är välkomnande, dit patienten kan söka direkt. Närakuten är en del i nära vård och genom ökad tillgänglighet skapar den trygghet och ett närmare omhändertagande av Västerbergslagens befolkning. Det ska vara en modern digital mottagning.

Vårt uppdrag är att erbjuda barn och vuxna akutsjukvård som inte kan anstå men som inte har behov av akutsjukhusets resurser. Vi arbetar i två team triageteam och fältteam där alla medarbetare får ta mycket eget ansvar för sina arbetsuppgifter och där vi strävar efter att alla har egna ansvarsområden. Alla våra patienter kommer via drop-in och bedöms i första steget av en sjuksköterska och undersköterska. Därefter kan patienten bokas till läkare eller bedömas och färdigbehandlas av sjuksköterska.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår också att assistera vid olika ingrepp, provtagning, observationer/kontroller och analys på eget laboratorium. Vi gipsar även frakturer. Vi använder journalsystemet Take Care och dokumentera i akutliggaren samt använder oss av bedömningsstödet RETTS. Närakuten är en dygnet runt verksamhet där man jobbar dag, kväll eller/och natt samt helger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är

  • utbildad undersköterska som har gått Vård- och omsorgsprogrammet eller yrkespaketet Vård och omsorg på vuxenutbildningen, gärna med specialistutbildning inom akutsjukvård, barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller ambulans
  • sjuksköterskestudenter som avslutat T4
  • läkarstudenter som avslutat T3

Vi ser gärna att du har några års vårderfarenhet men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande med vana från akutsjukvård och/eller primärvård. Erfarenhet av journalsystemet Take Care är meriterande.

Som person gillar du utmaningar och vill utvecklas. Du trivs i en omväxlande roll och öppen för förändringar och har lätt för att anpassa dig därefter. Du är ödmjuk, självgående och ställer upp för dina kollegor.

Ansökan

Intervjuer och tillsättning sker löpande. Vi räknar med att semesterrekryteringen är klar vecka 18. Det innebär att du som är aktuell för anställning kommer att kontaktas innan dess. Här kan du läsa mer om hur det är att vara semestervikarie hos oss.

Information om yrkestiteln

Fr o m 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg.

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett arbete hos oss i Region Dalarna efter 1 juli innebär det att titeln i ditt anställningsavtal kommer att vara Omvårdnadsassistent tills att du kan uppvisa ditt bevis. Du som hade en tillsvidareanställning med titeln undersköterska när de nya reglerna började gälla den 1 juli 2023, kan fortsätta att använda underskötersketiteln i 10 år. Du kan behålla titeln även om du byter arbetsplats/arbetsgivare efter den 1 juli. Därefter behöver du ha ett bevis om skyddad yrkestitel för att få använda titeln undersköterska.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba hos oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).