Sjuksköterska Psykiatrisk Akutmottagning Säter

Bild för rekryteringsannons

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Länsvuxenpsykiatriska kliniken Falun/Säter har ett länsövergripande uppdrag inom vuxenpsykiatrin att vårda och behandla patienter vid akuta psykiatriska tillstånd. Klinikens enheter finns både i Falun och Säter, och består av en Psykiatrisk akutmottagning, en Beroendeakut, fyra psykiatriska vårdavdelningar, enhet för missbruks-och beroendevård samt en mottagning för patienter med ätstörningar.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Psykiatriska Akutmottagningen i Säter arbetar du med att möta och bedöma patienters psykiatriska tillstånd via telefon och direkt på mottagningen. I första mötet med patienten prioriterar du patienten med hjälp av triageringssystemet RETTS. Sjuksköterskan har en viktig roll på akutmottagningen och gör prioritetsbedömningar, ger hänvisning och informerar om olika behandlingsalternativ. I arbetet ingår även bedömningssamtal tillsammans med läkare, handledning av studenter samt introduktion av nya läkare på akutmottagningen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du har specialistutbildning i psykiatri, grundutbildning i psykoterapi eller tidigare erfarenhet av arbete inom psykiatri eller beroendevård.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med akuta psykiska problem och har god förmåga att lyssna, kommunicera och ge professionellt stöd.

Självklart har Du förmåga att, bemöta människor i kris, vara tydlig och kunna sätta gränser samt vara flexibel i teamarbete.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.